Aydın İli ve İlçeleri Kültür ve Eğitin Derneği Başkanı Ünal Uyguç, Aydın"daki milli mücadele kahramanlarına ait mezarların restore edildiğini belirtti.
Aydın Valiliği toplantı salonunda basın toplantısı düzenleyen Uyguç, dernek olarak Aydın"ın Milli Mücadele kahramanlarının mezarlarının tespit edilerek restorasyonlarının yapılması çalışmalarına hız verdiklerini söyleyerek bugüne kadar süregelen duyarsızlıktan yakındı..Yaptıkları girişimler sonucunda Aydındaki Milli Mücadelenin önde gelen kahramanlarından Nazillideki Hacı Süleyman Efendi"nin mezarının restorasyonun Nazilli Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Ünal Uyguç Kısa süre içinde İncirliova Erbeyli"de bulunan Durmuş Ali Efe"nin mezarının restorasyonunu da yaptıracaklarını açıkladı.
Nazillideki Hacı Süleyman Efendinin mezarının onarımı için yaptıkları girişimler sırasında Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan"ın yapılması gereken bütün işleri kendilerinin memnuniyetle yapacağını söylediğini ifade eden Ünal Uyguç “Kendilerine şükran borçluyuz. Çok sorumlu bir davranış gösterdiler. Son derece güzel bir çalışma ile Hacı Süleyman Efendinin mezarı rölyeflerle işlenerek değerine layık bir hale geldi. İncirliova Erbeyli"de ki Durmuş Ali Efe"nin mezarının yapımına da kısa süre içinde başlanacak. Buradaki maliyeti de İl Özel İdare, Kaymakamlık ve Belediye karşılayacak. Bu işin çok büyük bir maliyeti yok. Gerekirse ben cebimden bile karşılarım. Bu kahramanların mezarlarını yapmak bir vatan borcudur. Şimdiye kadar yapmalıydık. Aydınlılar olarak üzerimizdeki ölü toprağını atamalıyız Aydın olarak şehitlerimize, örf ve adetlerimize sahip çıkamazsak Aydınlıyız diyemeyiz. Bu konularda eksikliğimiz var. Ben bunun için Aydınlıyı Aydınlıya şikayet ediyorum” şeklinde konuştu.