murat-uckac.jpgAydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yanında bulunan, tarihi Çavuş Köprüsü üzerine park eden iki araç köprüden geçmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

VATANDAŞLARI KIZDIRDI

Köprüyü kullanmak isteyen vatandaşlar köprü geçisine park edilen iki aracı görünce şaşkına göndü. Kendilerinin kullanımı için yapılan ancak hatalı park eden araçlar yüzünden kullanamadıkları köprü üzerinde sürücülere tepki gösteren vatandaşlar, "Aydın'da çok fazla otomobil var. Caddeler, sokaklar ve hatta yayaların kullanımı için yapılan kaldırımlar dahi park etmiş otomobillerle dolu. Bazen ambulans, itfaiye gibi acil müdehale gerektirecek araçlarda hatalı parklar yüzünden ulaşacakları yere zamanında ulaşamayabiliyorlar. Kaldırımlara ve hatalı park ede araçlar için yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştular.

VATANDAŞ NE YAPACAĞINI BİLMİYOR

Olaya tepki gösterenbir vatandaş, Aydın'da bazı yolların çok dar olmasından dolayı sürücülerin çok sık olarak hatalı parklar yaptıklarını ifade ederek, "Apartmanlarımızın giriş kapılarının önlerini kapatıyorlar. Arabalar arası mesafe o kadar dar oluyor ki evlerimize girebilmek için araçların arasında boşluk aramaya başlıyoruz. Kaldırımlara park edenler de cabası. Sanki kaldırımlar yayalar değil de araçlar için yapılmış gibi. Bu gibi hatalı park durumlarda bizler şikayetimizi nereye dile getirebileceğimizi bilemiyoruz" dedi.

'TRAFİK İŞARETLERİ KAFA KARIŞTIRDI'

Köprü üzerinde bulunan 'taşıt trafiğine kapalı alan' ve 'yaya giremez' anlamına gelen iki adet trafik trafik-levhasi.jpglevhası ise vatandaşların kafalarını karıştırdı. Trafiğe kapalı alan levhasının doğru yerde kullanıldığını fakat yaya giremez levhasının köprü üzerine neden konulduğuna anlam veremeyen vatandaşlar "Bizler buradan geçemeyeceksek nereden geçeceğiz. Zaten buraya hatalı park eden araçlar yüzünden kaldırımda dahi yürüyemiyoruz" diye tepki göstererek levhaların hatalı konulmuş olabileceğini söylediler.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

wp_20140716_011.jpg

wp_20140716_014.jpg

wp_20140716_016.jpg

wp_20140716_017-001.jpg

wp_20140716_018-001.jpg

wp_20140716_019-001.jpg

facebook.png twitter.png