AYDINPOST ÖZEL/Filiz ÖZDEMİR-Seçim sonuçları, Aydın bazında yeni vekiller ve seçimin ardından yaşanan yemin kriziyle ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşların ortak fikirleri şöyle özetlenebilir:

- Yeni vekillerden umutlu değiliz

-Yemin krizinde CHP’nin tavrı yanlıştı

-Aydın Belediyesi hizmet üretmiyor

İlyas Sarıkoç (esnaf): Seçim sonuçları benim için şaşırtıcı olmadı. Vekilleri pek fazla tanımıyorum. Hangi partiden olursa olsun hizipçilik yapmasınlar. Halk için faydalı olan işlerde birlikte hareket etsinler. Yemin etmeme konusunda CHP’nin tavrını çok yanlış buluyorum. Belediye çalışmıyor.

Hayrullah Güneş (telefoncu): Vekilleri çok tanımıyorum ama CHP’li vekiller hakkında olumlu duyumlar aldım. AKP’li Mehmet Erdem’de burada tanınan biri ama Aydın için faydalı olurlar mı bilemiyorum. Çünkü Aydın son dönemde çok geriledi. Önceki vekiller şehrimiz için bir şey yapmadılar. açıkçası  yeni vekillerden de  umutlu değilim.

Keriman Namlı (emekli bankacı) : Seçim sonuçları beni az da olsa şaşırttı. CP’nin daha fazla oy alacağını düşünüyordum. Ama bunda CHP’li Aydın Belediyesi’nin doğru dürüst çalışmamasının da payı olduğunu sanıyorum. bu dönem seçilen vekilleri tanıyorum ama hiçbirinden de umutlu değilim. Şimdiye kadar Aydın için hiçbir şey yapılmadı. Önemli olan particilik değil. Keşke hep birlikte hareket edip Aydına hizmet etseler. CHP’nin tutuklu vekillere dikkat çekmek için   yemin etmeme kararı almasını da doğru bulmadım. Arkasında duramayacağı işe neden giriyor?

Mehmet Pamukçu (terzi): Seçim sonuçları beni şaşırtmadı. Yeni vekilleri pek tanımıyorum ama Aydın için bir şey yapacaklarından umutlu değilim. CHP’nin tutuklu vekiller için yemin etmeme kararını da çok yanlış buluyorum. CHP bu kararıyla neyi ispat edebileceğini düşünüyordu ki. Suçu ispatlanmamışda olsa tutuklu kişileri aday gösterip vekil seçtirmesi bence doğru değildi.Yeni vekillerden beklentim particilik yapmadan Aydına hizmet için uğraşmaları.

Emekli devlet memuru (ismini vermek istemedi): Vekilleri tanımıyorum ama önceki vekiller  Aydın için  hiçbir şey yapmadı. O nedenle yeni vekillerden de umutlu değilim. Keşke parti gözetmeden Aydın’a hizmet için çaba gösterseler. uçu ispatlanmamış kişilerin yıllarca tutuklu kalmasına karşıyım tabiî ki ama CHP’nin tutuklu vekiller için yemin etmeme kararı almasını da hiç doğru bulmuyorum. Madem seçilip meclise girdin yeminini edeceksin; sonra vekillerin için mücadele edeceksin.

Mehmet Çakır (çiftçi): Bağımsız adayın seçilememesi beni şaşırttı. Daha fazla oy alacağını düşünüyordum.Yeni vekilleri tanımıyorum Aydın’a hizmet edeceklerini de hiç sanmam. Çünkü daha öncekiler bir şey yapmadı. Böyle gelmiş böyle gider. Bundan 10  önce bir çuval gübre 7 Tl idi. Şimdi 44 TL. Aydın her geçen yıl yoksullaşıyor. AKP’nin Türkiye genelinde yüzde 50 oy almasına gerçekten şaşırdım.

İşçi emeklisi (ismini vermek istemedi): Açıkçası Aydın’ın yeni  vekillerini tanımıyorum; umutlu da değilim. Hükümetten tek beklentim bizi muhtaç duruma düşürmemesi. CHP’nin yemin etmeme kararını ise doğru bulmuyorum. Önce yemin edip sonra tutuklu vekiller için mücadele vermeliydi.

Ali Gülmez (esnaf): Ben hiçbir siyasetçiye güvenmiyorum. Siyasetlerin derdi hizmet falan değil. Yeni vekillerden de hiçbir beklentim ve umudum yok. 39  yaşındayım ilk kez bu sene oy kullandım.

dsc_0001.20110714125014.jpgİhsan Bulut (işsiz): Seçim sonuçlarına şaşırmadım.  Vekilleri pek tanımıyorum ama AKP’li vekillerden daha umutluyum. Aydın için faydalı olabilirler. En azından onlarla görüşebiliyorsunuz. CHP parti olarak çözüm odaklı değil. CHP’li belediyeden de memnun değilim. 

Genel olarak siyaset ve siyasetçilere karşı pek ilgili olmadıkları gözlenen Aydınlı vatandaşlar yerel bazda ise belediyenin çalışmasından memnun olmadıklarını ifade ettiler. Araştırmamız sırasında görüşlerine başvurduğumuz ve çoğunluğu esnaf olan Aydınlı vatandaşların hem belediyeyi hem de genel olarak siyasetçileri sert bir dille eleştirmekten çekinmemelerine  karşın fotoğraflarının yayınlanmasını istememeleri ise vatandaşlar üzerinde oluşan korku atmosferinin açık bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.