Yemeğe Muğla"daki Aydınlıların yanı sıra, Ankara Aydınlılar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Özdemir, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Cumhuriyet Başsavcı Yardımcısı Bekir Güney, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Yazar-Tarihçi Arif Uyguç, MHP Çine Belediye Başkan Adayı Av. Salim Karakoyun, Muğla"da oturan Aydınlılar katıldı.
Yemeğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Emrah Çay, 2008 yılının Mayıs ayında kurulan Aydınlılar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği"nin geçe süre içinde birçok etkinlik gerçekleştirdiğini belirterek, “Derneğimizin amacı Muğla"da yaşayan Aydınlıları bir araya geçirmekti. Aydınlı olup da geçimini Muğla"da sağlayan Aydınlıların bir çatı altında toplanmasını, Muğla sosyal ve ekonomik hayatına katkılarını arttırmak istedik. Bugün burada toplanan kalabalık ile derneğimizin kurulmasındaki amaçlarından birisini gerçekleştiriyoruz. Yemeğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara Aydınlılar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Özdemir ise, “Ankara"daki Aydınlıların selamlarını getirdim. Ankara"da Ege illerinin bulunduğu dernekleri Ege Platformu adı altında bir araya getirerek platformu oluşturduk. Platformun amacı Ankara"daki bürokratları korumak, kaynaşma ve dayanışmayı sağlamak. Haziran ayında Ankara"da Ege Platformunun düzenlediği ve Ege"de üretilen tarım ve sanayi ürünleri sergilenecek” dedi.
Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman ise, “1995 yılında Kavaklıdere Kaymakamlığı"na atandığımda Muğla"da Aydınlıların dernekleşmesini istedim. Daha önce de Aydınlılar Derneği olarak etkinlikler düzenledik. Fakat bugün bu kalabalığı görünce önümüzdeki toplantılarımızda, yemeklerimizde gelecek kalabalığı düşünemiyorum. Yemeğe gelen ve katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.