Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca Aytepe Anfi Tiyatroda gerçekleştirilen Tasavvuf Müziği ve Sema gösterisine, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Cemalettin Küçükerol, Şefika Çoban, Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Ramazan ayının anlam ve önemine değinerek; Ramazan ayının insanları beşeri arzuların egemenliğinden kurtararak gerçek özgürlüğe kavuşturduğunu belirtip “Manevi güzelliklerin ve ibadetin en güzel ve yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayı içerisinde toplumsal yardımlaşma apayrı bir öneme ve güzelliğe bürünür. Bu bilinç ile Aydın Belediyesi olarak Kemer, Ata, Ilıcabaşı, Osman Yozgatlı Mahalleleri ile TOKİ iftar sofralarımızda geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda vatandaşlarımızla gönül birlikteliği içindeyiz” dedi.

Ardından sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu ilk önce izleyicilere tasavvuf müziği ezgilerinden oluşan bir dinleti sundu. Ardından sahneye gelen Sema grubu, sergilediği gösteri ile izleyicilere unutamayacakları bir görsel şölen sundu. Aytepe Anfi Tiyatro’yu dolduran vatandaşlar, gecenin sonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu üyelerini dakikalarca ayakta alkışladı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png