Aydın’da 30 Ağustos Zafer Meydanı kutlamaları sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Daha sonra kutlama programı ve resmi geçit töreni için İstasyon Meydanı'na geçildi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Garnizon Komutanı Tümgenereal Murat Kırkaya, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Yaz tatili olması ve etkinliğin sabahın erken saatinde yapılmasına rağmen vatandaşların ilgi göstermemesi nedeniyle kutlamalar boş meydanda yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Vali Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu ve Tümgeneral Kırkaya’nın Aydın halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Albay Fuat Alanur yaptı.

30 Ağustos’un bağımsızlığın ne büyük fedakarlıklarla kazanıldığını ve bu uğurda ne çileler çekildiğini hatırlama günü olduğunu belirten Alanur, “Bağımsızlık mücadelesinin son halkası olan Büyük Taarruz ve Büyük Zafer Türk Milleti'nin kurtuluş savaşının tamamlandığı gündür. Büyük Taarruz ve Büyük Zafer Lozan Barış Anlaşmasını sağlayarak Sevr Anlaşmasının uygulamaya geçmesini önlemiş o tarihle Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız olma yolunun ilk halkasını oluşturmuştur. Bu zafer günlerce açlığa susuzluğa meydan okumuş ulusla el birliği etmiş bir ordunun yalın ayaklarındaki kızıydı. O zafer yuvalarını evlerini terk edip elinde cephane taşıyan kadınların sırtındaki ağrıydı. O zafer uğrunda vuruşa vuruşa ölmeyi ant içtiğimiz bir zaferdi. Bir milletin kaderini değiştiren ve 22 gün 22 gece süren insanlık duygularından yoksun vahşi saldırgan bir düşmanın yaşını Türk’ün iman dolu göğsüne çarparak paramparça ettiği bu savaş sonrasında 30 Ağustos sabahı Türk Milleti’nin zaferiyle doğdu. Bu eşsiz zaferin kazanılmasında emeği geçen bu vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi şükranla anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Kiriş İlkokulu öğrencileri tarafından, yöresel halk oyunları gösterisi sergiledi. Gösteriler protokol ve vatandaşlardan büyük alkış aldı. Daha sonra resmigeçit törenine katılan Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askeri birlikler göz doldurdu. Askeri birliklerin geçişi sırasında ki askeri helikopterin tören alanının üzerinde birkaç kez alçak mesafeden uçması, vatandaşların coşkusunu artırdı. Kutlamaları izlemek için meydana gelen az sayıdaki kalabalık askerlere ve Aydın Efelerine sevgi gösterilerinde bulundu. Aydın’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 92’inci yıl dönümü kutlamalarının son bölümünde önceki yıllarda olduğu gibi Aydın’daki törenlere katılan Nazilli Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Protokol ve halkı selamlayan mehter takımının sergilediği gösterdi büyük beğeni topladı.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140830aw180340_02.jpg
20140830aw180340_01.jpg20140830aw180340_04.jpg
img_0154-001.jpgimg_0086.jpg