Aydınlı sanatçı Ahmet Abalı geçtiğimiz günlerde İzmir Adliyesinde yaşanan terör saldırısını kahramanca şehit olarak önleyen Fethi Sekin için beste yaptı. Söz ve müziği Abalı’ya ait olan beste sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

Daha önce “Şehitler Ölmez” isimli besteyle tanınan sanatçı yaptığı çalışmada Fethi Sekin’i ve bugüne kadar bu millet için şehit düşmüş tüm kahramanları düşünerek yazdığını belirtti. Rahmetli polisimiz Fethi Sekin’in yapmış olduğu kahramanlığın kendisini derinden etkilediğini söyleyen Abalı, “ Bütün şehitlerimiz kahramandır. Ancak bazı özel kişiler vardır.

Mesela 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşen Ömer Halis Demir gibi, İzmir’de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin gibi, yüzlerce yıl öncesine gittiğimizde Çin zulmüne karşı kahramanlık yapan Kürşat gibi, Mustafa Kemal Atatürk gibi sayısız kahramanlarımız var” diye konuştu. Beste yapma fikrinin nereden geldiğini sorduğumuzda Abalı, “Ben milliyetçi duygularla besteler yapıyordum zaten. Önce onun yapmış olduğu kahramanlıktan etkilendim, sonra rahmetlinin Adnan Menderes Üniversitesi’nde yatan Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin'i başsağlığı ziyaretine ettim. Çocuğunun şehit düştüğü haberini hastanede almış Mehmet Amca. Hani babasının oğlu derler ya tam öyle bir insan. Onun dik duruşu beni çok etkiledi. Kendisiyle baba oğul gibi olduk. Daha sonra bestelediğim şarkıyı dinlemiş, beni arayıp teşekkürlerini ilettiğinde çok gurur duydum” diye konuştu.

Abalının müzik aşkı babasından geliyormuş. Babasının da bağlama çaldığını belirten sanatçı, “Bağlama çalıp beste yapmanın her zaman hayalimdi. Sözleri ve müziği bana ait olan 50’ye yakın bestem var. Kahraman şehidimiz için beste yapmak bana nasip oldu. Umarım diğer sanatçı arkadaşlarım benim çalışmamdan etkilenip böyle işlere imza atarlar.