Aydın"ın yaklaşık yarım asırlık uçma hayalini gerçekleştirmek için seferberlik ilan eden Aydın Ticaret Borsası Ankara temaslarının ardından BoraJet Firması yetkilileri ile görüştü. Borsa"nın daveti üzerine Aydın"a gelen BoraJet Havacılık, Taşımacılık Uçak Bakım Onarım ve Ticaret A.Ş. Ticaret Başkanı Recep Küçük ile bir araya gelen Aydın Ticaret Borsası, Aydın"ın durumunda olup uçuşu gerçekleştiren illerin izlediği yöntemler hakkında firma temsilcisinden bilgi aldılar.

Çıldır Havaalanı'nı bildiğini ve fiziki şartların uçuş için müsait olduğunu belirten BoraJet Ticaret Başkanı Recep Küçük, gerekli iznin alınması halinde Çıldır Havaalanı'na iniş ve kalkışların yapılabileceğini söyledi.

“TEK SORUN UÇUŞ İZNİ”

Aydın"da Gümrük Kapısının açılması, jeotermal enerjinin kullanımı, seracılığın ve üniversitenin gelişmesi ile birlikte havaalanı ve uçağın çok elzem hale geldiğini belirten Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, “Çıldır havaalanında yaptığımız incelemeler ve aldığımız uzman görüşleri sonucu Aydınlının uçması için tek sorun izin. Ulaştırma Bakanlığı"ndan bu iznin çıkması halinde Aydın yarım asırlık hayaline kavuşacaktır” dedi.

Firma olarak uçuş izni verilmesi halinde Aydın Çıldır Havaalanının küçük uçaklar için müsait olduğunu belirten BoraJet Firması Ticaret Başkanı Recep Küçük Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adanan Bosnalı, Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ve Yönetim Kurulu üyelerinin sorularını cevapladı. Konuşmasında Çanakkale, Edremit, Urfa, Siirt ve diğer illerde yapılan çalışmalar ve uygulanan sistemle ilgili bilgi veren Küçük, Aydın"ın uçuş için çok iyi potansiyeli olduğunu ve Aydın ve çevresinde bulunan doğal ve kültürel değerlerin uçuşun gerçekleşmesi ile daha da değerleneceğine inandığını söyledi.

Aydın olarak hükümetten en büyük taleplerinin yıllardır atıl durumda olan Çıldır Havaalanı"nın faaliyete geçirilmesi olduğunu belirten Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, “Yaptığımız araştırmalarda son dönemde faaliyete geçen havaalanları içerinde en rantabl olan havaalanlarından birinin Aydın"daki Çıldır Havaalanı olduğunu tespit ettik. Bu 500 dönümlük alan yaklaşık yarım asır önce havaalanı yapılması şartı ile bağışlanmış. Gerçekten burası faaliyete geçtiğinde Efes Meryemana, Tralles, Nysa, Afrodisyas gibi bölgedeki dünyanın sayılı Antik şehirlerine gelen turist sayısının artacağına inanıyoruz. Bunun yanında Aydın"dan günlük Ankara ve İstanbul"a uçan kişi sayısı belli. Üniversitemizin nüfusu her geçen gün artıyor. Aydın artık bu hizmetten faydalanmalıdır. Uçuş izni verilsin Aydınlı üzerine düşeni yerine getirecektir” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM ÇERÇİOĞLU DA DESTEK VERDİ”

Görüşmeler sırasında toplantının yapıldığı yere gelen Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Aydınlının uçması için Belediye Başkanı olarak elinden gelen desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.