Sağlık ortamında hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son yıllarda artış göstermekte olduğuna işaret eden Dr. Eralp Atay, sağlık kurumunda çalışmanın artık diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden daha riskli olmaya başladığını iddia etti. 
Ülkenin dört bir yanından şiddet haberlerinin geldiğine işaret eden Atay, “Şanlıurfa, İstanbul, Muğla, Nazilli. Son olarak Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevli doktor arkadaşımız, aynı anda gelen iki kurşunlanma vakasını değerlendirirken, hasta yakınları tarafından darp edilmiştir. Hekim arkadaşımız mesleğine bağlılığı ve insana verdiği değeri göz önüne alarak yaşadığı şiddete rağmen ameliyata girmiş ve ameliyatı başarı ile sonuçlandırmıştır. Bu saldırı ilk değildir, umarız son olur. İnsana değer veren ve yaşatmayı kendisine rehber edinmişken, 24 saat boyunca özveriyle, fedakârca görev yaparken; biz hekimler ve sağlık çalışanlarının, yaşadığı bu şiddet olayları bizleri çok üzmektedir” dedi.
Sağlık alanında yaşanılan olumsuzlukların nedeni olarak hekimleri ve sağlık çalışanlarını göstermenin şiddeti körüklediğini savunan Atay, şunları söyledi: “Ülkemizde günde 1,5 milyon hasta muayene ediyor ve yılda 6 milyon ameliyat yapıyoruz. Aslında Tüm yetkililerden söylemlerine özen göstermelerini istiyoruz. Toplumda hâkim olan gergin ortamı ortadan kaldıracak ifade ve davranışlar bekliyoruz. Bir an önce sağlıkta şiddete yönelik yasal mevzuat hayata geçirilmelidir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının çalışma koşulları ile özlük hakları acilen düzenlenmelidir. Biz Aydın Tabip Odası olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız”