29 Mart 2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatı ve Adnan Menderes Mahallesi muhtarı seçilen Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden boşalan iki muhtarlığı için 03 Haziran 2012 tarihinde seçim yapılacak. İki mahallede yapılacak oy kullanma işleminde toplam 21 sandıkta 7 bin 606 seçmen oy kullanacak.

2009’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi’nde Aydın merkez İstiklal Mahallesi muhtarlığına seçilen Adnan Engin’in vefatının ardından muhtarlık görevini Hüsamettin Aydemir vekaleten yürütüyordu. İstiklal Mahallesi’nde bulunan Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda kurulacak 3 sandıkta bin 74 seçmen yeni muhtarını belirlemek için oy kullanacak. Görevi vekaleten yürüten Hüsamettin Aydemir’in aday olduğu seçimlerde şimdiye kadar 4 kişi daha yarışta var olduğunu açıkladı.

Adnan Menderes Mahallesi muhtarı Sabri Kendirlioğlu’nun rahatsızlığı nedeniyle istifa etmesinden ardından ihtiyar heyeti üyesi Sedat Uygun, nu görevi vekaleten sürdürüyordu. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi ve Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu’nda kurulacak 18 sandıkta oy kullanacak olan 6 bin 532 mahalle sakini yeni muhtarını belirleyecek. Adnan Menderes Mahallesi’nde de mevcut muhtar Sedat Uygun ile birlikte toplam iki aday muhtarlık için yarışacak.

DERNEK BAŞKANINDAN BAŞARI DİLEĞİ
Aydın’da Adnan Menderes ve İstiklal Mahallelerinde hafta sonu yapılacak muhtarlık seçimi öncesi Türkiye Muhtarlar Derneği Aydın Şube Başkanı Ertuğrul Özdemir, muhtar adaylarına başarı diledi. Seçimlerin demokratik bir ortamda tamamlanmasını dileyen Özdemir, “Aydın merkez İstiklal ve Adnan Menderes Mahallerinde muhtarlarımızdan birisinin vefat etmesi ve diğerinin de rahatsızlanması nedeniyle seçim yapılacak. Muhtarlık seçimleri diğer seçimlerden farklı oluyor. Önceden her hangi bir yere müracaat etmek gerekmiyor. Son gün sandık başında dahi aday olabiliyorsunuz. Bunun için aday sayısında artış da azalmada olabilir. Demokratik bir ortamda gerçekleşecek seçimlerle çalışkan ve dürüst arkadaşlarımızın göreve gelmesini temenni ediyoruz. Muhtarlık görevi zor bir görev. Çeşitli sıkıntılarımız ve sorunlarımız var. Bunun için fedakarlık ve özveri gerekiyor. Gönüllü olarak aday olan muhtarlarımız mahallelerinde kanaat önderi olarak önemli bir görevi yerine getiriyor. Ben şimdiden tüm aday arkadaşlara başarı diliyorum” dedi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg