Aydınlı başarılı atletizm sporcusu Mahsum Korkmaz, başarılarına yenilerini ekleyerek devam ediyor. Mahsum Korkmaz, 12 Şubat 2016 tarihinde yapılan Türkiye Atletizm Salon Şampiyonasında 400 metrede 48.63 saniye olan ve 4 yıldır kırılmayan rekoru 48.54 saniye koşarak Yıldızlar Türkiye rekorunun yeni sahibi olmuş ve bu büyük başarısının tesadüf olmadığı herkese göstermişti.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2016 yılı faaliyet programında yer alan “Turkcell Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonası” 18 - 19 Haziran 2016 tarihlerinde İstanbul Halkalı Atatürk Olimpiyat Stadı Atletizm Pistinde gerçekleştirildi. İki gün süren yarışlarda 832 atlet ter döktü. Şampiyonaya Aydın’ı temsilen katılan rekortmen Mahsum, 400 metre ve 200 metrede şampiyon olarak çifte zafer elde etti.

Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonasında 71 atletin büyük mücadele sergilediği 400 metre yarışlarında Aydınlı sporcu Mahsum Korkmaz, 47.58 saniye koşusuyla şampiyonluğu göğüsledi. 200 metre kategorisinde ise 22.50 saniye koşarak yarışmada ikinci şampiyonluğu elde etti.

DÜNYA BARAJINI GEÇTİK
Bu başarılarla yetinmeyen Mahsum Korkmaz, 400 metrede 47.70 saniye olan dünya barajını 47.58 saniyede koşarak başarılarına yenisini ekledi. Korkmaz, böylelikle Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Rekortmen sporcu, elde ettiği çifte şampiyonluktan dolayı 02 Temmuz 2016 tarihinde Sırbistan’da yapılacak olan Balkan Şampiyonası ve 14 - 17 Temmuz 2016 tarihlerinde Gürcistan’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında hem Türkiye hem de Aydın’ı temsil etmeye hak kazandı.

“ANTRENÖRÜ SİNAN KORKMAZ BAŞARILARIMIZ TESADÜF DEĞİL”
Sporcunun antrenörü ve aynı zamanda ağabeyi olan Sinan Korkmaz, “Hiçbir başarımız tesadüf değildir. Çok zorlu şampiyonlarda yarışıyoruz. Yarışmalar ne kadar zorlu olursa olsun en iyi dereceyi alabilmek için mücadele ediyoruz. Yapılan yarışmalarda elde ettiğimiz başarılı dereceler bizleri gururlandırıyor. Şimdi önümüzde iki büyük yarışma var. Bunlara en iyi şekilde hazırlanıp başarılı derecelerle ülkemizi ve ilimizi temsil etmek istiyoruz. İlimizi en iyi şekilde temsil ederek gurur kaynağımız olan sporcum Mahsum Korkmaz’a ve bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker’e teşekkür ediyorum” dedi.