Aydın Tabip Odası Hizmet Binası'nda, Aydın Sağlık Platformu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, Aydın Tabip Odası Genel Sekreteri İlknur Yılmaz, SES Aydın Şube Başkanı Eyup Curun ile mahalle muhtarları katıldı. 
     Atay, toplantıda yaptığı konuşmada, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile sağlık hizmetlerinin yeniden şekillendirildiğini belirterek, yapılan düzenlemenin esasının kamu sağlık hizmetlerinin piyasaya açılması, özelleştirilmesi ve ticarileştirilmesi olduğunu öne sürdü. 
     Devlet hastanelerinin artık kar ve zarar hesabına göre çalışacağını, aynı özel hastaneler gibi A, B, C, D, E olarak sınıflandırılacağını iddia eden Atay, şunları kaydetti: 
     ''Devlet hizmetlerinde yabancı uzman ile sözleşme yapılarak çalışılacak. Yabancı hekim ve yabancı hemşireye ülkemizde çalışma izni verilecek. Gönüllü sağlık hizmet ve sağlık gözlemciliği adı altında sağlıkta sivil müfettişler görev yapacak. İlaç, tıbbi cihaz ve ürünlerin reklamı serbest olacak. Mevcut klinik şef ve şef yardımcılarının unvanlarının iptalinden, eğitim görevlilerinin siyaseten belirlenmesine kadar sağlık alanı baştan sona yeniden dizayn edilecek. Bütün bu düzenlemelerin esasını ise kamu sağlık hizmetlerinin piyasaya açılması, ticarileştirilmesi, özelleştirilmesi oluşturuyor.''