AYDINPOST HABER SERVİSİ-Geleneksel olarak her yıl Ekim ayında düzenlenen Yapı Fuarı İzmir bu yılda Kültürpark Fuar alanında açıldı.

16. Uluslararası Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir 14 – 17 Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir- Kültürpark Fuar Alanında saat 11.00- 19.30 arasında açık kalacak.
33 yıldır düzenlenen “Bölgelerinin ve Türk Yapı Sektörünün en büyük buluşmaları” Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul ve Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara"nın ardından,bu yıl sonuncusu İzmir"de açılan Yapı Fuarı Turkey build İzmir, Ege Bölgesi yapı sektörünü bir araya getirdi.

Yapı dünyasının bilgi merkezi " Yapı-Endüstri Merkezi " tarafından düzenlenen, Türk yapı malzemesi sektörünün en köklü ve en büyük buluşmaları olan Yapı Fuarları, “Yapı”nın tüm süreçlerinde yer alan binlerce ürün ve hizmeti tek bir çatı altında toplayan, çeşitlilik içeren örnekleri karşılaştırılarak malzeme seçiminde kolaylık sağlayan, sektördeki en yeni teknoloji ve gelişmelerin sergilendiği, uygulamadaki çözüm önerilerini uzman görüşleri ile değerlendirme fırsatı sunan, yarattığı iş olanakları ile sektöre ticari fayda sağlayan Yapı Fuarları büyüyor, sektöre olan katkısını büyütüyor.

Bu yıl 16."sı düzenlenen Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, 30.000 ziyaretçisi ve 15.000 m2"lik sergileme alanıyla İzmir"in en büyük fuarlarından biri. Ege Bölgesi yatırımcılarına sektörün dev markalarındaki gelişme ve yenilikleri izleme imkânı sağlayan fuar, yapı sektörünü bölgenin gündemine taşıyacak.

Son yıllarda etkisi Ege Bölgesi"nin yanı sıra Akdeniz Bölgesi"ne de taşan ve Yapı Fuarı Turkeybuild İstanbul"dan sonra, en büyük ikinci Yapı Fuarı olan Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir, turizm sezonunun bitimiyle beraber hareketlenen inşaat malzemeleri pazarına her yıl olduğu gibi bu yıl da ivme kazandıracak. Turizm yapılarının yanı sıra yazlık konut yatırımları ve tadilat çalışmaları ile Türk yapı malzemeleri sektörü için büyük önem taşıyan bu dinamik pazar için Ege Bölgesi"nin sektör profesyonelleri Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir"de bir araya gelecek. Katılımcı firmalar fuarda pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilecekleri en önemli ürün, teknoloji ve hizmetlerini sunacaklar.

Geçen yıl 24.140 kişinin ziyaret ettiği Yapı Fuarı Turkeybuild İzmir"i, ulusal ve uluslararası alanda yapılan yoğun tanıtım çalışmaları, Türkiye genelindeki ticaret ve meslek odalarının üst düzey yetkilileri, iş adamları birlikleri ve satın alma heyetlerine özel hazırlanan fuar ziyaret organizasyonları ile 30.000 yapı profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuara katılıp ürününü sergilemek isteyen 300 firmaya da KOSGEB ve İzmir Ticaret Odası katılım desteği sağlıyor.

Yapı Fuarları Türk yapı malzemesi sektörünün dev firmalarını, mimarlar, mühendisler, peyzaj mimarları, müteahhitler, meslek odaları, Üniversite öğrencileri , resmi ve yerel yönetim temsilcileri, yatırımcılar, akademisyenler, ve ilgili STK"lardan oluşan yapı sektörü profesyonelleri ile bir araya getiriyor.

Bu yıl Aydın İMO olarak, Aydınlı İnşaat Mühendisleri ile beraber, Adnan Menderes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencileri de ayrı bir otobüsle, Yapı Fuarını birlikte ziyaret ettiler.

Haber ve fotoğraflar: Mehmet Özçakır