2007-2008 Eğitim Öğretim yılında ilköğretim kategorisinde ülke genelindeki 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okullarının 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik olarak matematik ve fen bilimleri alanlarını kapsayan proje çalışmalarının Ege Bölgesi'ndeki sonuçları açıklandı. Aydın'dan 2 başarılı proje Ankara'da sergilenecek.
Milli Eğitim Bakanlığı'nca ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasının bölge finalistleri belli oldu. Matematik ve fen bilimleri dallarında düzenlenen ve İzmir, Manisa, Uşak, Muğla ve Aydın'dan 2 bin 250 proje İzmir Fuarı Atlas Pavyonu'nda sergilendi. Yapılan elemede belirlenen 13 proje ise açıklandı. Bölgesel elemeyi geçen ve Ankara'da ki finale katılmaya hak kazanan 13 ekibe ödülleri verildi. Ankara'daki finale katılmaya hak kazananlar, İzmir Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle madalyalarını aldı. Ödül törenine Aydın Vali Yardımcısı Alp Arslanargün ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar da katıldı. Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hakan Yeler ise ödülünü İzmir Vali Yardımcısı Zait Topoğlu'nun elinden aldı.
TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu'nun yapmış olduğu değerlendirme sonucuna Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hakan Yeler'in hazırladığı “Sayıların Karesi” konulu Matematik projesi, Ege Bölgesindeki 2 bin 250 Proje arasından ilk 5'e ilk sırada girip, Ankara'da yapılacak olan Final Sergisine katılmaya hak kazandı.
Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu “Bu Benim Eserim” adlı Proje Yarışmasına, Hakan Yeler'in hazırladığı “Sayıların Karesi” ile “Doksanlı Sayıların Karesi”, Kubilay Elçin ve Umut Deniz Demir'in hazırladığı “Klima Pınarı” isimli üç proje ile katıldı. Aydın il elemelerinde projelerin tamamı İzmir Bölge Çalışma Grubundaki elemeye katılmaya hak kazandı ve üç projenin tamamı Bölge Çalışma Grubu tarafından Bilim Kuruluna gönderilmesi uygun bulundu. TÜBİTAK İzmir Bilim Kurulunun yapmış olduğu değerlendirme sonucu Hakan Yeler'in hazırladığı “Sayıların Karesi” isimli proje, İzmir Bölge sergisinde sergilenmeye hak kazanmıştı.
Aydın'da ki diğer başarılı ilçe ise Kösk ilçesi oldu. Kösk ilçesindeki Başçayır İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Proje, Ege Bölgesindeki Jüri tarafından seçilerek Fen Bilimleri dalında ilk sekize girmeye hak kazandı. Köşk Başçayır İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan Projede 20-23 Mayıs 2008 tarihleri arasında Ankara'da sergilenecek. (iha)