Konuyla ilgili Aydın Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “İl Millî Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından 2010-2011 Eğitim - öğretim yılında hayata geçirilen “Oyuncaklarımı Paylaşıyorum, Unutmadık Oynuyoruz, Okullarımız Renkleniyor ve Değerler Eğitimi” isimli yerel projelerimiz, Müdürlüğümüze bağlı resmî ve özel bütün okullarımızda, 2011-2012 eğitim – öğretim yılında da başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Bir Bahar Akşamı Şiir Şöleni” çalışmaları ise ilimiz 1.eğitim bölgesi okullarımızdan gönüllü öğretmenlerimizin katılımıyla başlatılmış olup şiir şöleni mayıs ayında öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza sunulacaktır” denildi.

“GERÇEK OYUNLARLA ÇOCUKLAR SANAL DÜNYANIN ESARETİNDEN KURTULACAK”.
Yerel projelerin meyvelerini verdiği Aydın’da geçen geçen yıl uygulanmaya başlanan “Unutmadık Oynuyoruz” projesi ile sanal dünyanın esir aldığı öğrencilerin okul bahçelerinde gerçek oyunların tadına varmaya başladıkları belirtilen açıklamada “Seksek, mendil kapmaca, yakan top gibi geleneksel çocuk oyunları okul bahçelerinde hayat buluyor. Müdürlüğümüze bağlı ilköğretim okullarının bahçelerinde oyunların çizimini gören öğrencilerimiz, bu oyunları oynayarak kurallara uymayı, tatlı rekabeti, kazanma ve kaybetme duygusunu, yaşayarak öğreniyorlar. Aynı zamanda dersliklerde de oynanabilecek oyunlar sayesinde derste kısa sürede dikkati dağılan öğrenciler için küçük oyunlar ilgi çekici ve öğretici olabiliyor. Oyunla öğrenen çocuklar için geleneksel oyunların sık sık oynatılması, düşünülenin aksine akademik başarıya destek sağlıyor. İlimiz okullarında geçen yıl uygulanmaya başlayan “Unutmadık Oynuyoruz” projesinden sonra Millî Eğitim Bakanlığı da “Çocuk Oyunları” kitabı hazırlamış ve üç ilde pilot olarak “Çık Dışarıya Oynayalım “ projesini başlatmıştır” denildi.
Öğrencilerin paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma duygularının geliştirilmesi ve öğrencilere atıl durumdaki eşyayı değerlendirme bilincinin yerleştirilmesi amacıyla bu yıl ikinci kez yürütülecek olan “Oyuncaklarımı Paylaşıyorum” projesi kapsamında hazırlıkların tamamlandığı da belirtilerek okullarda toplanan oyuncakların kardeş okullardaki miniklere hediye edileceği belirtildi.
Okulların bir yaşam merkezi olmasına katkı sağlamak, öğrencilerin orada bulunmaktan zevk duyacakları mekânlar oluşturmak amacıyla hazırlanan “Okullarımız Renkleniyor” projesi kapsamında ise, il merkezi ve ilçelerimizdeki okulların birçoğunda uygulama yapıldığını belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürülüğü “Okulların dış duvarları ve iç mekânları öğrencilere hitap eden iç açıcı desenler, figürler, yerel ve ulusal motiflerle öğrenci-öğretmen iş birliği içinde boyanmıştır. Proje önümüzdeki yıllarda da devam edecektir. 2011–2012 Eğitim-öğretim yılında, geçen yıldan itibaren sürdürülen yerel projelere bir yenisi daha eklenmiştir. “Her Öğrenci Bir İnci” isimli bu proje, öğrencilerin olumlu yönlerini ortaya çıkararak yetenekli ve başarılı oldukları alanları keşfetmek veya örnek davranışlarını pekiştirmek amacıyla hazırlanmıştır. Projenin en önemli faaliyeti, öğrenci ile ilgili bir başarının veya örnek davranışın velisine bir gurur mektubu yazılarak iletilmesidir. Veli- okul iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlayacak olan “Her Öğrenci Bir İnci” projemiz, öğrencinin ailesi ve aynı zamanda öğretmeniyle arasındaki bağları güçlendirmeye de vesile olacaktır. Ayrıca mektuplaşma geleneğimiz, eğitimde model olan öğretmenlerimiz aracılığıyla yeniden yaşatılacaktır” ifadelerine yer verildi.