Çeşitli projelerini belediyenin kasasından hiç para harcamadan kadın dernek ve kuruluşlarının katkısı ile gerçekleştiren Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın"da hizmet veren Özel BSK Anka Hastanesi ile işbirliği yaparak ildeki kadınların sağlık alanlarında daha bilinçli olması için sağlık seminerleri verdirmeye başladı.
BSK Anka Hastanesi ve Aydın Belediyesi"nin düzenlediği “Sağlıklı Anneler Sağlıklı Bebekler” konferansı Aydın Belediyesi Meclisi Salonu"nda gerçekleştirildi. Anne ve geleceğin anne adaylarına verilen konferansın sunumunu BSK Anka Hastanesi"nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Leylant Ova Demirtaş ve Başhemşire Yıldız Barbaros yaptı. Ebeveyn olmanın sorumluluk taşıdığını dile getiren Uzman Dr.Leylant Ova Demirtaş gebelik kararı almış anne adaylarının sağlıklı bir doğum için mutlaka kadın doğum uzmanı ile görüşmeleri gerektiğini söyledi.
Daha çok hamile bayanların katıldığı konferansta gebelik evreleri, gebenin dikkat edeceği noktalar, gebelik sırasında vücutta oluşabilecek değişiklikler, gebelik komplikasyonları ve doğum üzerine sunum yapıldı.
İki oturumda gerçekleştirilen konferansın 2. bölümde BSK Anka Hastanesi Başhemşiresi Yıldız Barbaros anne sütünün yararları, doğru emzirme pozisyonları, bebek nasıl tutulur, bebeğin gazı nasıl çıkartılır, bebeğe nasıl banyo yaptırılır, bebek masajı ve özel egzersizler hakkında bilgiler verdi.
Özellikle anne adaylarının ilgi ile izlediği konferansta hanımların merak ettiği konular da BSK Anka Hastanesi uzmanlarınca cevaplandırıldı. Konferanstan memnun kaldıklarını dile getiren katılımcılar, bir sonraki konferansa eşleriyle birlikte katılmak istediklerini söylediler.
Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında BSK Anka Hastanesi tarafından seminerlerin her ay gerçekleştirileceği bildirildi.