Aydın’a gelerek Ticaret Borsası tarafından tahsis edilen yeri inceleyen KGF Genel Müdürü Hikmet Kurnaz, Borsa’nın tahsis ettiği yeri beğendiklerini KGF’nin Aydın’da 23 Ocak günü hizmete açılacağını söyledi.
Kredi Garanti Fonu A.Ş.’nin Aydın’da açılması için Ticaret Borsası’nın tahsis ettiği yeri görmeye gelen KGF A.Ş.Genel Müdürü Hikmet Kurnaz’ı Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Abdülkadir Yıldız, Bahri Erdel, Genel Sekreter Çimen Mutlu, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ile Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Ülgen ve üye Önder Özçöllü karşıladı.
Aydın Ticaret Borsası’nın 5. katında KGF A.Ş. Aydın Şubesi için ayrılan mekanı inceleyen Genel Müdür Hikmet Kurnaz, kuruma tahsis edilen yeri beğendiklerini ve Aydın’a da müdür olarak Şükrü Özden’i atadıklarını belirtti.
KGF A.Ş. Aydın Şubesi’nin 23 Ocak 2012 günü faaliyete başlayacak olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu gelişmenin Aydın iş hayatına önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirten Aydın heyeti bu hizmetin Aydın’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.
Aydın Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen toplantıda Kredi ve Garanti Fonu’nun öneminden söz eden Genel Müdür Hikmet Kurnaz, KGF’nin amacını “KGF küçük ve orta ölçekli işletmeler için sağladığı kefaletle bu işletmelere destek vermekte, yatırımlarının ve işletmelerinin finansmanında banka kredisi kullanmalarını mümkün hale getirmektedir. Özellikle yeni ve küçük işletmelerin banka kredisine ulaşması çok güçlü bir teminatı gerekli kılmaktadır. Öte yandan KOBİ’lerin uzun vadeli kredi kullanmalarında da bankaca talep edilen yüksek teminatlar önemli bir engel olarak ortaya çıkmaktadır. KGF, KOBİ’lere verdiği kefalet ve üstlendiği risk ile bu işletmelerin daha çok banka kredisi kullanabilmelerini sağlamakta, uzun vadeli ve uygun maliyetli kredilerden küçük işletmelerimizin de yararlanmasını mümkün hale getirmektedir” diyerek bu imkanlardan bundan sonra Aydın’daki işletmelerin de daha kolay faydalanacağını söyledi.