Aydın Valiliği ile hayırseverler arasında protokol imzalanırken protokolle belirlenen takvime göre 70 bin TL Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne aktırıldı. Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nün talebiyle Aydın İl Özel İdaresi’nce Ortaklar’a yapılacak 32 derslikli okul binası inşaatı 2012 yılı ek programına alındı. 2013-2014 eğitim öğretim sezonunda açılması planlanan okula ‘İrem Murat Delgen’ isminin verileceği açıklandı.

Hayırseverlerin bağışlarıyla Aydın’a kazandırılan okullara bir yenisinin daha ekleneceğini kaydeden Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Üç hayırseverimiz tarafından Ortaklar beldesine 32 derslikli bir okul için 600 bin TL bağışladı. Okulun yapımına hemen başlanması için girişimlerimizi yaptık. 2013-2014 eğitim-öğretim yılına okulumuzu faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

KAMPANYA BAŞLATILDI

Töre, hayırseverlerin kazandırdıkları okullar ile Aydın’ın eğitim alanındaki eksiklerinin giderildiğini belirterek, “Aydın’a okul kazandıran hayırseverlerin sayısını arttırmak için kampanya başlattık. Kampanya kapsamında kentimize okullar kazandıran 91 hayırseverimizin özgeçmişlerini ve resimlerini içeren ‘Aydın’ın Aydınlık yüzlü insanları’ isimli kitapçık bastıracağız. Bu kitapçık ile hem hayırseverlerimizi onurlandıracağız, hem de Aydınlı işadamlarının okul yaptırmalarına teşvik edeceğiz” diye konuştu.


aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png