Hac farizasını tamamlayarak Aydın’a geri dönen 600’ü aşkın hacı, Aydın merkez Beycamii’nde karşılandı. Kurban Bayramı’ndan önce yeni aynı yerden kafilelerle kutsal topraklara uğurlanan hacıların dönüşlerinde de duygusal anlar yaşandı. 
Uğurlama töreninde olduğu gibi caminin avlusunu dolduran yüzlerce kişilik kalabalık, otobüslerden inen yakınlarına bir an önce ulaşmak isteyince izdiham yaşandı. Hem özlemleri hem de hac görevini yerine getirmenin mutluluğuyla sevdikleriyle buluşan hacılar, uzun süre yakınlarına sarılarak hasret giderdi. Hacıların Aydın’a dönüşü sırasında Beycamii’nin bulunduğu İstasyon Meydanı’nda büyük bir izdiham yaşanırken, trafik kekipleri her hangi bir aksaklığın yaşanmamsı için önlem aldı.
Hac görevini yerine getirmekten dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Aydınlı hacılar, “Peygamber Efendimizin huzurunda hac vazifesini yerine getirmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz. Burada kalan yakınlarımızı çok özledik. Allah herkese bu kutsal görevi yerine getirmeyi nasip etsin. Kabeyi muazzamayı tavaf ettik. Orada vaktimizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık” dediler.