Yürüyüşe ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda genç katılırken, çevre binalardan ve esnaflqardan gruba alkışlarla destek verildi. Yürüyüş öncesi Sulu park önünde ADD Aydın Şube Başkanı Günver Güneş basın açıklaması yaparken, grup Sevgi Yolu-Ramazan paşa ve Sulu park güzergahında yürüyüş gerçekleştirdi.
Grup adına basın açıklaması yapan ADD Başkanı Günver Güneş, terörle uzlaşma arayanların ülkesine ve milletine ihanet etmekte olduğunu söyledi. Güneş, konuşmasında, bölücü ve ayrılıkçı terör örgütünün amacının gerçekleştirdiği siyasi taleplerini Türkiye Cumhuriyeti’ne ve ulusumuza dayatmak olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti, varlığına yönelik olduğu apaçık belli olan bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu kaydeden Güneş, “90 yıllık cumhuriyetimizin kazanımlarından, yurt ve ulus bütünlüğümüzden vazgeçilmesi asla düşünülemez. 30 yıldan beri anlatılan “Artık bıçak kemiğe dayandı, döktükleri kanda boğulacaklar, kanları yerde kalmayacak” ezberlenmiş söylem hiçbir Türk vatandaşını artık tatmin etmemektedir” dedi.
‘Sağduyumuz bitmiş, öfkemiz kabarmıştır’ diyen Güneş, “Bu katliamın sorumlusu bölücü terör örgütü olduğu kadar, İmralı’daki caniye olabildiğince iletişim ve emir verme özgürlüğünü sağlayanlardır. Bu katliamın sorumlusu Türk Ordusu’nu ‘komuta(n)sız bırakanlardır. Bu katliamın sorumlusu, teröristleri Habur’da davul zurna ile karşılayan, onlar için seyyar mahkemeler kurdurarak teröristleri iki saat içinde beraat ettirenlerdir. Bu katliamın sorumlusu Kürt halkını temsil ettiklerini söyleyerek demokratik yöntemlerle PKK’nın siyasi uzantısı olarak Meclise sızmış olanlardır” diyerek hükümeti ve BDP’li milletvekillerini eleştirdi.
Güneş’in konuşmasının ardından yürüyüş gerçekleştirilirken, grup olaysız bir şekilde dağıldı