Aydın’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Emrullah Kırlıoğlu, önce böbrek nakli olup sağlığına, sonrasında evlenerek sevdiğine kavuştu.

Böbrek yetmezliği tanısıyla hayatı bir anda altüst olan 22 yaşındaki Emrullah Kırlıoğlu, karamsarlığa kapılmayarak hayallerine tutundu. Organ naklinden üç gün önce sevgilisi Zeynep’i kaçıran Emrullah, nakilden sonra da düğün yapıp dünya evine girdi.

Sağlığına ve sevdiğine kavuşarak çifte mutluluk yaşayan Emrullah, babası Ali Kırlıoğlu’na can aşısı olduğu için teşekkür ederek, “İkinci hayatım evliliğimle taçlandı” dedi.

Aydın Kuşadası’nda yaşayan ve bir markette çalışan Emrullah Kırlıoğlu, 4 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle Aydın’da bir hastaneye başvurdu. Kırlıoğlu, burada yapılan muayene ve tetkiklerden sonra kendisine, “Korkulacak bir şey yok” denildiğini belirtirken, daha sonra gündeme 39 yaşındaki annesinin sağlık sorunları geldi. Genç, nişanlısı Zeynep ile gelecek hayalleri kurarken, annesini meme kanserinden kaybetti.

Bu süreçte sevdiği kızla da sorunlar yaşayıp ayrılan Kırlıoğlu, geçen Mayıs ayında kusma, iştahsızlık, kilo kaybı şikayetleriyle tekrar Aydın Devlet Hastanesine gitti. Kırlıoğlu’na kronik böbrek yetmezliği tanısı koyuldu. Diyalize başlanan genç, böbrek nakli kararı üzerine İzmir’de özel bir hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonunda baba Ali Kırlıoğlu’nun (48) verici olabileceği belirlendi.

21 Temmuz’da gerçekleştirilen operasyonla baba Kırlıoğlu’ndan alınan bir böbrek oğul Kırlıoğlu’na nakledildi.

Nakilden önce sevdiği kızı kaçırdı

Nakilden üç gün önce eski nişanlısı Zeynep’i kaçıran Emrullah, nakilden 1,5 ay kadar sonra sokak düğünü yapıp dünya evine girerken, yaşadıklarını ve duygularını şöyle ifade etti; “Son 4 yılda hayatımda çok üzücü olaylar yaşadım. İlk hastalandığımda ’böbreklerinde küçük bir sıkıntı var ama sorun yok’ dediler. Benim başıma bunların gelebileceği konusunda herhangi bir uyarıda bulunmadılar. Sonrasında annemin hastalığı, onun vefatı, nişanlımdan ayrılmam derken üzerine hastalığım ortaya çıktı. Diyaliz benim için çok zordu. Zeynep ile yeniden görüşmeye başlamıştık, zaten birbirimizden hiç kopmamıştık. Nakil öncesi kaçırdım, nakilden sonra taburcu olunca nikahımızı yaptık. Şimdi de düğünümüzü yaptık. Çok mutluyum. Babama, doktorlarıma çok teşekkür ederim. Allah’a bin şükür ediyorum” diye konuştu.

Baba Ali Kırlıoğlu, “Evlat demek can demek”Düğünlerinde kocasıyla doyasıya dans edip eğlenen gelin Zeynep mutluluğunu anlatacak söz bulamadığını söylerken, baba Ali Kırlığolu da, “Evlat demek can demek, senden can demek, esirgeyemezsin ki. Her annenin, babanın gözünü kırpmadan vereceği organ. Oğlum sağlığına kavuştu, diyalizden kurtardım oğlumu, 4 saat psikolojisini bozuyordu. Şimdi yuvasını açıyor, mürüvvetini görüyorum. Bundan güzel duygu mu olur” diyerek duygularını dile getirdi.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

emrullah-zeynep-kirlioglu.jpgemrullah-zeynep-kirlioglu1.jpg