AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydın’da iki ayrı gazeteciler cemiyetinin olması nedeniyle basın mensupları 2 ayrı çelenk törenine katıldı.

Her iki cemiyetin töreni de saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından açıklamalarla son buldu.

106’YA YAKIN GAZETECİ CEZAEVLERİNDE VE NE İLE SUÇLANDIKLARINI BİLMİYOR

Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener, “Bugün 24 Temmuz Türk basınında sansürün kaldırılışının 109. Yıldönümü. Bildiğiniz gibi basında sansür 2. Meşrutiyetin 1908 yılında ilan edilmesiyle kaldırılmış ve 1946 yılında Falih Rıfkı Atay’ın teklifiyle kutlanmaya başlanmıştır. Basın özgürlüğünün önemine her yıl 24 Temmuzlarda vurgu yapılsa da daha bu anlamda kat edilecek çok yolumuz vardır. Basın mecrası ne olursa olsun halkın gözü kulağıdır. İster gazete sayfaları, ister internet sayfaları, ister radyo ve televizyon stüdyoları olsun gazeteciler hizmetinde olduğu halka karşı sorumludur. Çünkü gerçek patronları halktır. Gücünü anayasadan alır. Basın yasasının kendisine verdiği sorumlulukla hareket eder. Kamu kurumları adına tüm kurumları denetleme yetkisi basındadır. Kamu kurumlarında ki aksaklıklar yaptığı yanlışlar basının görev alanıdır. Halk bu sayede aksaklıklardan haberdar olur. Kamu personeli ve basın çalışanı arasında bir fark yoktur. Her ikisi de halk için vardır. Basın bu nedenledir ki iyi yöneticiler için bir nimet kötü yöneticiler için bir kabustur. Bugün burada huzurunda toplandığımız Mustafa Kemal Atatürk, “Basın bir milletin ortak sesidir, başlı başına bir kuvvettir, bir rehberdir, bir mekteptir” sözleriyle basın mensuplarına aydınlık bir yol haritası çizmiştir. Bugün basın bayramını buruk kutluyoruz. Ülkemiz tutuklu gazeteciler sıralamasında dünyada ilk sıralarda yer alıyor. 106 ya yakın meslektaşımız cezaevlerinde ve neyle suçlandıklarını bilmeden aylardır yargılanacakları günü bekliyorlar. En büyük tesellimiz yargıya olan güvenimizdir. Gerçek suçluların cezalarını bulması biz gazetecilerin en büyük temennisidir. 15 Temmuz hain darbe girişiminde özgür basının neler gerçekleştirebildiğini Türk basını gözler önüne sermiştir. Bugün aynı zamanda sınırlarımızın çizildiği Lozan Barış Anlaşması’nın yıldönümünü kutluyoruz. Hepinize zor ve meşakkatli görevlerinizde başarılar diliyorum” dedi.

ABGC Başkan Yardımcısı Cem Ulucan, 24 Temmuz anlam ve öneminden bahsederek, “15 Temmuz'daki hain kalkışma hareketinde görülmüştür ki, özgür basın herkese lazım. Gazeteciler, üzerlerine düşeni layıkıyla yapmış, demokrasiye olan bağlılıklarını ispatlamışlardır. Biz basında sansürün kaldırılış yıl dönümünü kutluyoruz. Basın bayramı dense de asla bir bayram gibi kutlamıyoruz. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileşmesini diliyoruz. Gazeteciler arzulanan yerde değildir. Unutulmamalıdır ki gazeteciler herkesin koşarak kaçtığı yere, koşarak gidenlerdir” dedi.

ERMAN ÇETİN: BAŞKAN OLDUĞUMDA İKİ AYRI CEMİYETİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYACAĞIM

Çelenk koyma töreninde konuşan Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Erman Çetin, “Biz her bayramda her etkinlikte dile getiriyoruz inşallah bu sorunlar azalır, çözülür. Lakin bilmiyorum ama bir kasıt mı vardır her dönem böyle artarak devam ediyor. Biz de bunları üzülerek seyrediyoruz. Hakikaten çalışma koşulları sıkıntılı. Gazeteci arkadaşlara dava üstüne dava açılıyor. Çok ciddi problemler var. Bu problemleri Aydın’daki gazeteci arkadaşların da yaşadığını görmek bizi ayrıca üzüyor. İnşallah bu uygulamalar son olur. Biz yine çağrımızı yineleyelim, yetkililere seslenelim” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Aydınpost Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin, Aydın Gazeteciler Cemiyeti yönetimini eleştirmiş ve cemiyetin iyi yönetilmediğini ifade etmişti. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı başkan adaylığını açıklayan Erman Çetin, “Gazeteciler Cemiyeti’ne başkan olursam Aydın Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ni birleştirmeyi planlıyorum” demişti.

Bugün basın bayramını kutlamak için Valilik önüne 2 defa gelmek zorunda kalan basın mensupları, cemiyetler birleşirse seneye tek bir etkinlikle tören yapmış olacak.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170724aw130741_02.jpg

img_1132.jpgimg_1149.jpgimg_1157.jpg