Aydın Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan toplantıya Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları,  Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı ile BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Gazeteciler Konfederasyonu Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir katıldı.

Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aydın, Basın İlan Kurumu’nun 2 Mayıs’ta Aydın’da şube açmasından sonra işleyen geçiş sürecinde  sıkıntılar yaşandığını belirtti. Yaşanan sıkıntıları anlatan Aydın, “Ege Gazeteciler Federasyonu Afyon’da kuruldu. Ege’de İzmir gibi bir merkez varken neden Afyon’da kurulduğunu sorabilirsiniz. İzmir’de bu işin öncülüğünü yapan insanlar, maalesef gazetecilerin sorunlarıyla değil, kendilerine makam mevki katmak için çalışan kişiler oldukları için, Afyon’da kurduk”dedi.

''Türkiye’nin En Büyük Meslek Çatı Örgütüyüz''

Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Basın kanunuyla ilgili mevzuatlarda gazetecilerden gelen talepler üzerine iyileştirme çalışmaları yaptıklarını belirtti ve şunları söyledi. "Şırnak’a gittiğimizde, orada iki yıl önce yapılan mevzuat değişikliğinin eski haliyle uygulandığını gördük. Anadolu’nun çeşitli kesimlerinde, basın müdürlerinin dahi henüz konuya vakıf olmadığının farkındayız. Bu konuda çok yoğun çaba sarf ediyoruz ve bilgilendirme amacıyla il il dolaşıyoruz. Sorunlar çok fazla. Biz de bu sorunları Genel Kurul nezdinde İstanbul’a iletiyoruz ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Konfederasyon olarak da 7 bölgede kurulan, Ankara merkezli Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu olmak üzere 8 federasyonla kurulduk. 80 meslek örgütü bizimle birlikte. Türkiye’nin en büyük meslek çatı örgütüyüz”

''Biz Sizin Temsilcileriniziz''

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan,  “Bu toplantı bilgilendirme, bir anlamda da hesap verme toplantısıdır. Çünkü biz sizin temsilcileriniziz. Sizin talep ve beklentilerinizi öğrenmek için buradayız. Vasıflı eleman konusunda yaşanan sıkıntıları bir nebze olsun rahatlatmak için, iletişim eğitimi almış ve bu alanda çalışmak isteyen arkadaşların istihdamını kolaylaştırıcı adımlar attık. Bir taraftan işverenin gazete sahiplerinin işlerini kolaylaştırırken, bir taraftan mesleğe aday arkadaşlarımızın bu alana daha fazla yönelmelerini sağlamış olduk” açıklamalarında bulundu. Arslan, konuşmasının devamında BİK mevzuatlarıyla ilgili bilgiler de verdi.

Bilgilendirme toplantısının ardından Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı ile BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, önderliğindeki grup Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ı makamında ziyaret etti.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg_dsc0446.jpg_dsc0453.jpg