Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Yücel Yavuz, sanayi üretiminde kullanılan elektriği ucuza getirmek isteyen sanayicilere çağrı yaptı. Aydın’da 900 civarındaki sanayi işletmesi bulunduğunu belirten Yavuz, sanayicilerin ucuz elektrikten faydalanabilmeleri için sanayi sicil belgesi almaları gerektiğini söyledi. Yavuz Aydın’da sanayi sicil belgesi alarak ucuz elektrik kullanma hakkını elde eden 700 civarında firma bulunduğunun altını çizerek, “İl Müdürlüğümüzce sanayici olma kriterleri taşıyan firmalara il müdürlüğümüzce sanayi sicil belgesi veriliyor. Aydın’da ekim ayı itibarıyla sanayi sicil belgesi alan 696 firma bulunuyor. Bu firmalar elektriği yüzde 20 indirimli kullanacak. 2012 yılına kadar amacımız en az 50 firmaya daha bu belgeyi vermek” diye konuştu. 

Yavuz, Aydınlı sanayiciyi ucuz elektrikten faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla saha çalışmalarına başladıklarına dikkat çekerek, “Bir firmayı sanayi işletmesi diyebilmemiz için ham maddeyi sıfırdan işleyip üzerinde değişiklikler yapması ve bu işi el emeğiyle ya da teknolojiyi kullanarak yapması gerekiyor. Sanayici olma kriterleri olduğu müdürlüğümüzce kabul edilen firmalara kayıtlı olduğu odaya başvurarak kapasite raporu çıkarttırıyoruz. İşletme belgesi ile birlikte formları doldurttuktan sonra sanayi sicil belgesi veriyoruz. Sanayicimizin ucuz elektrikten faydalanabilmeleri için bağlı bulundukları odalar aracılığıyla duyurularımızı yapıyoruz. Ayrıca saha çalışmalarına da başladık” şeklinde konuştu. 
49 FİRMAYA CEZA KESİLDİ
Sanayi sicil belgesi olan firmaların işletme cetvellerini sunma zorunluluğu bulunduğunu hatırlatan Yavuz, şunları söyledi: “Sanayi sicil belgesine sahip firmalar hesap dönemini takip eden ilk dört ay içersinde il müdürlüğümüze işletme cetveli vermeleri gerekiyor. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen firmalara 616 TL idari para cezası uygulanıyor. 2011 yılında işletme cetvelini zamanında vermeyen 49 adet firmaya idari para cezası uygulandı. Hiçbir firmaya idari para cezası uygulamak istemiyoruz. Aydın’ın müteşebbislerini yüzde 20’lik indirimden faydalanmaları teme amacımız”