BSA, toplumu lisanssız yazılım kullanımın hukuka aykırı olduğu konusunda bilinçlendirmek ve yazılım sektörünün gelişimini desteklemek için Haziran ayı boyunca Aydın’daki firmaları ziyaret edecek ve tek tek bilgilendirme yapacak.

Geçtiğimiz yıl Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de desteğiyle bir çok şehirde araçlarla dolaşarak bilgi veren BSA ekibi, bu yıl da bu etkinliklerine devam edecek. Bu kapsamda Haziran ayı boyunca Aydın’daki tüm firmaları ziyaret edip lisanssız yazılım kullanımının yasal yaptırımların uygulanmasına sebebiyet verdiği konusunda bilgi verecek.

Korsan yazılım kullanımının önlenmesi için hukuki konularda bilinçlenmenin önemine dikkat çeken BSA Türkiye Direktörü Semih Sağman “İşyerlerinin tek tek kapısını çalarak lisanssız yazılım, kopya program kullanmak suretiyle karşılaşacakları hukuki yaptırımları anlatıyoruz. Firmalarda bu konu ile ilgili bilincin artmasıyla, korsan yazılım kullanımının düştüğünü gözlemliyoruz. Yıl boyunca İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve diğer şehirlerde bilinçlendirme etkinliğimizi devam ettirip, alınacak önemlerle firmaların hukuki yaptırım riskiyle karşılaşarak sonradan pişmanlık duymasının önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

Firmaları korsan yazılımın riskleri hakkında uyarırken, lisanslı yazılım kullanımının avantajları hakkında da bilgi veren Sağman, "Yasal yazılımlar işlerinizi güvenle sürdürmenizi ve verimli çalışmanızı sağlarken hizmet kalitenizi yükseltir. Korsan yazılımlar çoğu zaman kişisel ve firma gizli bilgilerinin çalınmasıyla sonuçlanabilecek kötü amaçlı yazılımlar içeriyor. Buna karşılık, lisanssız yazılım kullanmak, çoğaltmak ve dağıtmak telif hakkı ihlali suçu teşkil eder" diye konuştu.

“Türkiye'de lisansız yazılım ve korsan kullanım nedeniyle her yıl milyonlarca lira vergi kaybı meydana geliyor. Ayrıca korsan yazılım oranının yüksek olması yabancı sermaye yatırımlarının da önünde engel oluşturuyor.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png