Ziyarete, Vali Yardımcısı Halis Peker, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası(AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Şoförler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Semih Özmeriç, Aydın ve Muğla İlleri Esnaf ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Necip Saraç, Aydın"da yılın ahisi seçilen oto tamircisi Osman Gümüş ile kurum müdürleri katıldı. Ziyarette, Aydın Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit Vali Coş"a çiçek sunarken, yılın ahisi seçilen 32 yıllık oto tamircisi Osman Gümüş"e ise anahtar lokma takımı hediye edildi.
Ziyarette konuşan AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Hakkı Dokuzlu, “Bu yıl kutlamasını yapacağımız ahilik haftası daha önceki yıllara göre daha faklı. Sanayi Ticaret Müdürlüğü ve Aydın Esnaf Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Hulisi Akşit ile birlikte kortej oluşturmaya karar verdik. Bizde AYTO olarak korteje destek vereceğiz. Kortejde Aydınımızın milli meyvası olan incirimizden 10 bin adet dağıtacağız. Aydın"a layık bir kortej olacak ” dedi.
Esnaf ve Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Hulisi Akşit yaptığı açıklamada mesleki eğitimin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Akşit; “Eskisi gibi çarşıda ve sanayide çırak yetişmiyor. Yüksek okullar 2 yıllık eğitim veriyor. 2 yılda esnaf ve sanatkar olmak zor. Avrupa"da ilk öğretim çağından itibaren çocuklara yönlendirme yapılıyor” dedi.
Aydın V alisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı açıklamada, ahiliğin, esnaf ve sanatkarın çok önemli olduğunu kaydederek; “Tüm esnaf, sanatkar ve işadamlarının ahilik haftasını kutluyoruz. Gelenek ve tarihimizde ahiliğin çok büyük önemi var. Esnaf ve sanatkarlarımız “Vazifesini en iyi yapan vatanını en çok sevendir” anlayışı ile çalışarak Türk ulusunun kalkınmasına katkı sağlamalı. Tüm esnaf ve sanatkarımızın ahilik haftasını kutluyoruz, kendilerini selamlıyoruz” dedi. AYTO Başkanı İ. Hakkı Dokuzlu"nun incir dağıtacaklarını belirtmesine de değinen Vali Coş, “İnciri üniversitemizde de dağıtabiliriz. Dışarıdan Aydın"a okumaya gelen üniversite öğrencileri inciri tanımıyor olabilir,hatta siftah yapmamış olabilirler” dedi.