Aydın Valiliği imkanlarıyla alınan ‘Engelli Sporcu Servisi’ aracının anahtarını Aydın Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın’a teslim etti. Aydın Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde yapılan anahtar teslim töreninde engelli sporcular büyük sevinç yaşarken aracın alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Anahtar teslim töreninde konuşan ve ‘Engelli Sporcu Servisi’ aracının alınmasında emeği geçenlere teşekkür eden Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel akın “Bu araç engelli gençlerin evlerinden alınarak tesislerimizde spor yaptırılmak üzere Aydın Valiliği tarafından müdürlüğümüze tahsis edildi. Bu aracın alınmasında çok büyük katkıları olan Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu araçtan her ilde yok. Bazı iller taşıma şeklini kiralama yoluyla yapıyor. Ama bizim kendimize mahsus bir aracımız oldu. Bu aracımız ilimizdeki engellilerimizin spor yapmaları için yeterli olarak görüyoruz. Tesislerimiz engellilerimizin spor yapmaları için dizayn edilmiş durumdadır. En son Mimar Sinan Salonu’nda yapılan değişiklikler ile engellilerimiz hiç kimseden yardım almadan sporlarını yapıp evlerine geri dönüyorlar. Aracımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Aydın sporuna katkı sağlayacağına inanıyorum. Allah hatasız kazasız kullandırmayı nasip etsin. Ayrıca bu araçların devamının geleceğini düşünüyoruz. Yaz spor okullarında spor yapan engelliler açısından 169 sporcuyla Türkiye’de ilk üç sıradayız. Genel anlamda da spor yapan engelli sporcu sayısı ile yine Türkiye’de ilk sıralardayız. 500’e yakın sporcumuz var” dedi.

“HAVALANDIRMA SİSTEMİ DEVREYE GİRDİ”
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan değişiklikler ile sporcuların daha rahat spor yapabileceklerini kaydeden Akın, “Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun klima sistemi tamamlandı. Havalandırma sistemi devreye girdi. Sporcularımız artık rahat bir ortamda sporlarını yapabilecek. Yıllardır eksik olan ve yapılması ihtiyaç olan bir durumdu. Bu konuda yine Aydın Valiliği tarafından ayrılan ödenekle yapmış bulunmaktayız. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ENGELLİLİK SPOR YAPMAYA ENGEL DEĞİLDİR”
Engellilerin daha rahat ortamlarda spor yapabilmeleri için her türlü desteğin sağlanması için hazır olduklarını kaydeden Vali Yardımcısı Hayrettin Çiftçi de, “Her geçen gün ekipmanlarımızı arttırarak bütün engellilerimizin sokağa çıkmasına ve spor merkezlerine ve eğitim merkezlerine gitmesini arzu ediyoruz. Engellilik spor yapmaya engel değildir. Önemli olan beyin aktivitesini yaşam arzusunu kazandırmak için toplumumuzun engellilere sahip çıkması gerekiyor. Engellilik oranı ülkemizde çok yüksek ve bu oran gün geçtikçe daha da artıyor. Engelliği bir özür gibi görmemek lazım. Tüm toplumun da onlara destek olması gerekir. Engellilere acıma duygusuyla değil bir birey olarak kabul etmek gerekir. Onların toplumsal hayata kazandırılarak toplumsal bir obje haline getirebilmesi için toplumun sosyal sorumluluk duygusuna sahip olması gerekir. Biz de bu anlamda Aydın Valiliği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte kendi sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Atatürk Kapalı Spor Salonumuzun da havalandırma sistemini tamamladık ve sporcularımız bundan sonra daha rahat koşullarda sporlarını yapabilecekler” şeklinde konuştu.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
 
20140725aw153896_01.jpg20140725aw153896_02.jpg20140725aw153896_07.jpg20140725aw153896_03.jpg