Bu hizmetlerin temel amacının üreticilerdeki üretim bilgisi eksikliği tamamlamak olduğunu ifade eden Öztürk, geleneksel tarım yöntemlerinden modern yöntemlere geçilmesi ve ihtiyaca yönelik üretim yapılmasında da verilen eğitimlerin önemli bir rol oynadığını belirtti.
Belirlenen bu amaçlara ulaşmak için araştırmacı, eğitimci ve üretici bağının güçlü tutulması gerektiğine değinen Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk; bitkisel ve hayvansal üretimde miktar ve kaliteyi artırmak için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Bununla birlikte çiftçilerin yaşanan teknolojik gelişmeler, teşvik ve destekleme uygulamaları, sorunların tespiti ve çözüm yolarının bulunması için işbirliğinin şart olduğuna işaret eden Öztürk, bu kapsamda il genelşnde tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü tüm merkezlerde uzman personellerle çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarının yürütülmekte olduğunu kaydetti. Bu kapsamda 2007 yılı içerisinde yürütülen “Çiftçiye Yerinde Hizmet” projesi kapsamında bilgilendirme toplantılarının düzenlendiğini belirten Öztürk, “İlimiz genelinde 32 değişik konuda bin 925 adet sonuç ve metot bilgilendirmesi çalışmalarına 647 çiftçinin katılımı sağlandı. Bombus arılarının örtü altı yetiştiriciliğinde kullanımını yaymak, nar üretiminde güneş yanıkları zararlarını asgariye indirmek amacıyla 80 üreticinin katıldığı tarla günleri düzenlendi. Yıl boyunca 81 konuda düzenlenen 617 adet çiftçi toplantısında 10 bin 563 çiftçiye bilgi aktarıldı. Toplam 4 bin 888 adet mektup, broşür, liflet, afiş, kitap ve CD gibi yazılı ve görsel yayın dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca 3 değişik konuda televizyon programı düzenlendi. Düzenlenen 9 ayrı konudaki 20 kursa 793 üretici katıldı. İl içerisinde çiftçi gezileri, konferans, panel, teşvik müsabakaları; il dışında ise çiftçi gezileri gibi sosyal faaliyetler düzenlendi ve bu etkinliklere 900 çiftçi iştirak etti. Tarımsal konuları içeren 6 adet teşvik müsabakasına 97 yarışmacı ve 2 bin 190 izleyici ve festivallere ise 40 yarışmacı ve 3 bin 250 izleyici katılımı sağlandı” dedi.
Tarım İl Müdürlüğü olarak çiftçi eğitim yayım ve bilgilendirme faaliyetlerine aralıksız zaman ve mekan gözetilmeksizin devam edildiğini beyan Öztürk, “Çiftçimizle buluştuğumuz her mekanda eğitim ve yayım çalışması yapıyoruz. 2008 yılında da çitçimizin tarlasında, bağında, bahçesinde ve hayvan barınaklarında yanında olmaya devam edeceğiz. Ayrıca kurulacak olan demonstrasyonlar ve düzenlenecek tarla günleriyle teorik ve uygulamalı olarak yürütülen çiftçi eğitim, yayım ve bilgilendirme çalışmalarını tüm yıl aralıksız devam ettirmek öncelikli görevimizdir” diye konuştu.