Bilindiği gibi; Aydın polisinin uyuşturucu tacirlerine yönelik olarak düzenlediği operasyonda 37 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyonla ilgili olarak bazı yayın organlarında gözaltına alınanlar arasında sokakta çiçek satanların da bulunduğu yönünde haberlere yer verilmişti.
Aydın polisini düzenlediği uyuşturucu operasyonuyla ilgili olarak yapılan haberlerde çiçek satıcılarının da adının geçmesinden büyük rahatsızlık duyan çiçekçiler, yıllardır Sevgiyolu Caddesi’nde Aydınlılara hizmet eden çiçekçilerin böyle kötü bir olayla birlikte anılmasının kendi itibarları ve ekmek mücadelelerine büyük zarar verdiğini iddia etti.
Bazı basın yayın organlarında gözaltına alınanların Aydın’da çiçek satışı yapan kişiler olduğu yönünde çıkan haberler nedeniyle zor durumda kaldıklarını dile getiren Sevgiyolu Caddesi’nin vazgeçilmez çiçekçilerinden Ercan Umurhan, yıllardır aynı yerde çiçekçilik yaparak evine ekmek götürmenin derdinde olduğunu söyledi. Uyuşturucuyla yakından uzaktan alakasının olmadığını savunan Umurhan, böyle bir şeyle birlikte anılmanın bile kendileri için çok üzücü bir durum olduğunu kaydetti. Sepetlerle 1-2 TL’ye çiçek satıp çocuklarına helal lokma yedirmekten başka amaçlarının olmadığını ifade eden Umurhan, “Bazı gazetelerde çıkan haberler nedeniyle telefonum hiç susmadı. Haberi görünce ben ve Aydın sokaklarında çiçekçilik yapan diğer meslektaşlarım büyük bir üzüntü yaşadık. Ben 15 yıldır çiçekçilik yaparak ekmeğimi kazanıyorum. Benim müşterilerim arasında poliste, avukatta, savcıda var. Benim böyle bir durumun olsa onlar fark etmez miydi? Hem biz nasıl herkesin gözünün önüne böyle bir şeyi yapabiliriz. Biz yıllarımızı bu işe verdik ve büyük bir çevre edindik. Çiçekçilik yapan arkadaşımın uyuşturucuyla hiç bir alakası olamaz. Biz ekmeğinin peşinde olan insanlarız. Bizi tanıyan ve bilen tüm Aydınlıların ve müşterilerimizin buna benzer şeylere inanmayacağını zaten biliyoruz ama Bizlerle görüşülmeden yapılan bu haberler nedeniyle çok mağdur olduk” dedi.