Bayanlar Amatör 3. Ligi'nde mücadele veren 7 Eylül Gençlik Spor'un alt yapısı, yetenekli bayanları Türk futboluna kazandırmak için yaz aylarında da çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın'ın amatör spor kulüpleri arasında yer alan ve lig bitiminin ardından tatile giren 7 Eylül Gençlik Spor Klulübü Bayan Futbol Takımı'nın altyapı kadrosunda yer alan bayan futbolcular, antrenör Cihan Akıcı eşliğinde Adnan Menderes Stadyumu'nda çalışmalarına tam gaz devam ediyor. 7 Eylül altyapı kadrosunda yer alan kızlar kulübün A takımına yükselebilmek için mücadele ediyor. Yaşları 12-16 arasında değişen altyapı oyuncuları antrenörlerinin onayını almaları ve bu yıl 2001 ve üstü yaş doğumlu olmaları halinde A takımına geçebilecekler. Geçen sezon 3. lig gruplarından birinci olarak çıkarak play-off maçlarında Beşiktaş'a mağlup olduklarını ifade eden 7 Eylül takımı antrenörü Cihan Akıcı, " Beşiktaş Bayanlar Futbol Takımı'na küçük talihsizlikler sonucu yenildik. Eğer o maçı kazanmış olsaydık bir üst tura yani 2.ligde mücadele etmek için hak kazanacaktık. Bu bizi moral olarak geriye düşürse de bu sene daha hırslı ve disiplinli olarak çalışıyoruz. Bu nedenler altyapıda bulunan yetenekli kızlarımızı as kadroda bulunan ablalarına yetiştirip daha iyi kadro çeşitliliğiyle önümüzdeki sezon mücadele etmek istiyoruz" dedi.

'AYDINLILAR FUTBOLA İLGİSİ OLAN BÜTÜN KIZLARIMIZI KULÜBÜMÜZE YÖNLENDİRMELİ'

Aydın'da 7 sene önce başladıkları bayan futbolcu yetiştirme çalışmalarının ilk zamanlara oranla çok daha iyi noktalara geldiğini belirten Akıcı, "Bu yola çıktığımız ilk yıllarda antrenmanlarda az sayıda katılımlar olurdu ancak şimdi ki geldiğimiz noktada ise 40 civarında lisanslı sporcumuz bulunuyor. Bizim isteğimiz Aydınlı aile ve ebeveynlerden isteğim kız çocuklarını camiamıza yönlendirmeleridir. Bu sayede gizli kalmış genç yetenekleri ortaya çıkarabilme imkanına sahip olabilir ve şehrimizin bayan futbol kulübünü önemli liglerde görebiliriz" diye konuştu.

 

Aydınlı bayanların futbola ilgisi artıyorHABER İÇİN TIKLAYIN; http://bit.ly/1NvRAIi

Posted by Aydınpost on 1 Temmuz 2015 Çarşamba