Aydın Aktif Sanat ve Kültür Derneği üyelerinin çalışmalarından oluşan serginin açılışında Aydın Belediye Meclis üyesi Nural Pekgüzel ve Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Engin Polat"da bayanları yalnız bırakmadı.
Sergide toplam 20 bayanın yaptığı 52 resim, 80 ahşap ve 60 trikotaj örgü çalışması izleyicilerin beğenisine sunuldu. Aydın Aktif Sanat ve Kültür Derneği başkanı Fatma Dipsi tüm kadınların sosyal faaliyetlerde bulunması gerektiğinin altını çizerek, ev hanımlarının evde gün düzenlemeleri yerine üretkenliklerini sergilemeleri gerektiğini ifade etti.
Serginin açılışında ilgi çekici görüntülerden biride Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Engin Polat"ın incelediği resimler arasından en beğendiği resmin içinde kırat olan resim olduğunu açıklaması oldu. Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde açılışı yapılan sergi Aydınlılar tarafından 28 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Açılış töreninin sonunda çalışmaları sergilenen Aydın Aktif Sanat ve Kültür Derneği üyesi bir kısım bayan günün anısına toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdiler.