AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Aydın Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından Nasuh Paşa Külliyesi’nde bu yıl dördüncüsü gerçekleşen kermes açılışına Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Genel Koordinatörü ve Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Yurt, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Kermesin açılışında Nazilli Belediyesi Mehter Takımı kısa bir gösteri yaptı.

Kermesin açılışında konuşan Aydın Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Hüseyin Çopra, kermeste yer alan ürünlerin dernek üyeleri ve gönüllü ev hanımlarının katkılarıyla hazırlandığını söyledi. Kermesten elde edilecek gelirle ihtiyaç sahibi öğrencilere kaynak sağlanacağını belirten Çopra, “İhtiyaç sahiplerine, yaşlılara ve öğrencilerimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kamu yararına hizmet veren bir derneğiz. Dernek üyelerimiz ve gönüllü ev hanımlarımızın katkılarıyla burada bugün bu etkinliği düzenledik. Buradan elde ettiğimiz geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin eğitim ihtiyaçlarının giderilmesi için harcayacağız” dedi.

Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği Genel Koordinatörü ve Ege Bölge Temsilcisi Ahmet Yurt da, merkezi Denizli’de bulunan derneklerinin 1964 yılından bu yana kamu yararına bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade etti. Fakir ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım götürebilmek için çalıştıklarını kaydeden Yurt, “Okuma, öğrenme ve sanat sahibi olma arzusunda olan öğrencilerimi için bugün buradayız. Dernek olarak vatanına ve milletine hayırlı ve faydalı nesiller yetiştirebilmek ve böylece vatanın birlik ve beraberliğiyle bölünmez bütünlüğünü koruyabilmek için mücadele ediyoruz. Yıllardır yetiştirdiğimiz çocuklarımızın hiç birine çok şükür ki en küçük bir leke dahi sürülemedi. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kermesin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve kermese katkı sağlayan ev hanımlarına teşekkür eden Başkan Özlem Çerçioğlu ise, “Ev hanımlarımız el emeği göz nuru ürünlerini bu etkinliğe bağışlayarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin geleceğine katkı sağlıyorlar. Buradan elde edilecek gelir vatanım birlik ve beraberliği için çalışacak ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak. Bu gibi örnek etkinliklerin daha da artırılarak sürdürülmesi gerekiyor. Aydın Belediyesi olarak böyle hayırlı işlere her zaman her türlü desteği vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

Kermeste emeği geçenlere teşekkür eden Vali Kerem Al da, “Bu tür sosyal projeleri görmek bizleri mutlu ediyor. ‘Sosyal Devlet’ olmanın gereği olarak devletimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize ulaşmak ve onların eksiklerini giderebilmek için çaba harcıyor. Bu noktada sivil toplum kuruluşlarına da büyük bir görev düşüyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından kermesin açılışı Vali Al ve Başkan Çerçioğlu tarafından yapıldı. Daha sonra kermesi gezen Al ve Çerçioğlu, kermeste yer alan ürünler hakkında bilgiler aldı. Özellikle kermesteki organik ürünler, giyecek ve hediyelik eşyalara büyük ilgi gösteren Başkan Çerçioğlu, kermeste ilk alışverişi kendisi yaptı.

Çerçioğlu gibi kermese katılan diğer davetlilerde sergilenen ve geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere aktarılacak olan yiyecekten giyeceğe, çeyizlikten oyuncağa, kırtasiyeden züccaciyeye kadar her şeyin mevcut olduğu kermes büyük ilgi gösterdi. 

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_7030.jpg

img_7042.jpg

img_7070.jpg

img_7082.jpg