Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Güney Afrika Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdiği iki günlük “Ticaret, Müteahhitlik ve Yatırım Heyeti” ziyaretine katılan Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ve Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı Aydın’a döndü. AYTO Başkanı Dokuzlu ve ATB Başkanı Bosnalı, Çıldır Havalanı’nın işlevsel hale gelmesi konusundaki istek ve kararlılıklarını Başbakana bildirdiler.Konunun takipçisi olduklarını,Aydın’ın havaalanını hak ettiğini ve yeterli potansiyele fazlasıyla sahip olduğunu ,bu bekleyişin artık son bulması gerektiğini dile getirdiler.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın beraberinde Güney Afrika’ya düzenlenen ziyaret heyetinde;  Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı’nın yanı sıra TOBB’a bağlı 32 oda başkanı ve 40 işadamı olmak üzere toplam 118 kişi yer aldı. İki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasının ele alındığı “Türkiye - Güney Afrika Cumhuriyeti İş Forumu”nun ardından iki ülke heyetleri arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi.
  Başbakan Erdoğan’ın başkanlığındaki Güney Afrika ziyaretini değerlendiren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, iki günlük ziyaretin olumlu geçtiğini ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu bunun için de potansiyelin bulunduğunu, ilişkilerin artırılmasıyla bu hacmin 2-3 kat artabileceğini ifade etti. Görüşmelerde ticaret hacminin artırılması için Türkiye ile Güney Afrika arasında serbest ticaret anlaşmasının gündeme geldiğini kaydetti. 
Dokuzlu bu gezide Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı ile birlikte Başbakan R. Tayyip Erdoğan’a Aydın’ın önemli meseleleri hakkında bir dosya verdiklerini belirterek, “ Bu gezi de bizim için en önemli kazanımlardan birisi AYTB Başkanı Adnan Bosnalı ile başbakanımıza verdiğimiz dosyadır. Bu dosyanın içerisinde, havaalanı çalışmalarında gelinen nokta Aydın’ın en önemli sorunları ve çözüm önerileri yer almaktadır. Bunlar için Başbakanımız ve Hükümet’den destek istedik.” dedi.
Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı’da  Bir de Çıldır Havaalanı’nın yıllardır atıl durumda beklediğini, bunun işlevsel hale getirilmesi talep edildiğini belirterek “ Çıldır Havalanı’nın daha önce THK Başkanı tarafından incelendiğini Pilot Okulu içinde yeterli alt yapıya sahip olduğunu bu konuda Aydınımıza destek olmalarını ifade ettik.” dedi.