Yıldızlar Halter Dünya Şampiyonası, 20 - 25 Ekim 2016 tarihleri arasında Malezya’nın Penang Kentinde devam ediyor.

Şampiyonun 3’üncü gününde 58 kg’da Türkiye’yi temsil eden Aydınlı Milli Sporcu Ayşegül Çakın, koparmada 80 kg. ile ikinci, silkmede 104 kg. ile birinci ve totalde 184 kg. ile birinci olarak “Dünya Şampiyonu” oldu.

Türk Bayrağını göndere çektiren ve Milli Marşımızı tüm dünyaya karşı okumamızı sağlayan Ayşegül Çakın’ın elde etmiş olduğu Dünya Şampiyonluğu tüm ülkeyi ve Aydınlılara büyük sevinç yaşattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tebrik telgrafı
Cumhurbaşkanlığı’ndan Dünya Şampiyonu olan Aydınlı Ayşegül Çakın için yapılan açıklama şu şekilde;
“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli halterci Ayşegül Çakın’a tebrik telgrafı göndermiştir.”

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç mesaj yayımladı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Malezya’da düzenlenen Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Milli Halterci Ayşegül Çakın’ı kutluyorum. 58 kiloda podyuma çıkan sporcumuzun güçlü rakiplerini geride bırakarak şampiyon olması bizleri hem gururlandırdı hem de gelecek adına umutlandırdı. Ayşegül Çakın’ın başarısını sürdüreceğine inanıyorum. Malezya’da devam eden Yıldızlar Dünya Halter Şampiyonası’nda mücadele eden sporcularımıza başarılar diliyorum.”

“Biz Sözümüzü Tuttuk”
Dünya Şampiyonu Ayşegül Çakın’ı yetiştiren Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Milli Takım Antrenörü Yunus Emre Demirtaş da, “Ayşegül çok küçük yaşlarda halter sporuna başladı. Çok yetenekli bir sporcu olduğunu keşfettik. İlk olarak Türkiye’de derece almak için büyük gayret gösterdik. Ve defalarca Türkiye dereceleri elde ettik. Ardından hedefimiz Türkiye Olimpiyatlara Hazırlama Merkezi (TOHM)’ydi. Bu hedefimizi de çok şükür gerçekleştirdik. Aydın’dan TOHM’a giden 4 halter sporcusundan biri olmayı başardı. Konya TOHM’da spor hayatına devam etmeye başladı. Ardından Avrupa’da başarılı dereceleri hedefledik. Yaklaşık 2 ay önce Polonya’da gerçekleştirilen Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonasında 2’ncilik elde ettik. Avrupa Şampiyonasının ardından Dünya Şampiyonasına hazırlanan Ayşegül Dünya Şampiyonu olacağını ve İstiklal Marşımızı okutacağının sözünü verdi. Ve sözümüzü de tuttuk. Ayşegül Çakın Sayın İl Müdürümüz Bekir Çeker’in dediği gibi “Aydın’ın Altın Kızı” oldu. Bu büyük gururu bizlere yaşatan sporcum Ayşegül Çakın’a canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Bizlere sonsuz destekte bulunarak bu büyük gurura vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah Aydın’a daha büyük şampiyonluklar getireceğiz” dedi.

aydinli-aysegul-cakin1.jpg