Polonya'nın Nowy Tomysl kentinde 23 ülkeden 320 sporcunun katılımıyla düzenlenen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonasına, 14'ü kız, 28 sporcuyla mücadele eden Türkiye, 39 madalya ile rekor kırdı. Türkiye’yi temsilen katılan sporcular arasında Aydınlı milli sporcu Ayşegül Çakın da yer aldı.
Ayşegül Çakın’dan 3 Gümüş Madalya
Aydınlı milli sporcu Ayşegül Çakın 58 kg. sıkletinde koparmada 78 kg ile gümüş, silkmede 99 kg ile gümüş, toplamda 177 kg ile Avrupa 2’nciliği derecesi elde ederek 3 gümüş madalyanın sahibi oldu.

“Hedefimiz Altın Madalya Kazanmak”
Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Halter Antrenörü ve Yıldız Bayanlar Milli Takım Antrenörü Yunus Emre Demirtaş, “Avrupa düzeyinde aldığımız bu önemli dereceden dolayı çok mutluyuz. Hedefimiz kürsünün en üst basamağında yer almaktı. Ancak kıl payı altın madalyayı kaçırdık. Ayşegül’ün Avrupa düzeyindeki elde etmiş olduğu ilk madalyası. Bu şampiyonada gümüş madalya ile göğsümüzü kabarttı. Bir dahaki şampiyonada hedefimiz altın madalya kazanmak ve İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek. Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a, Halter Federasyonu Başkanımız Tamer Taşpınar’a ve Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Bekir Çeker’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor
Başarılı sporcu Ayşegül Çakı,n ayağının tozuyla Aydın’a gelmeden 20 - 25 Ekim 2016 tarihleri arasında Malezya’nın Penang şehrinde düzenlenecek olan Yıldızlar Dünya Şampiyonası hazırlığı için Konya ilinde açılan Milli Takım kampına katıldı.