Aydın Aydınlar Ocağı Başkanı Şevket Kaya, ülke gündemini meşgul eden tutuklu milletvekilleri ve yemin krizini değerlendirdi. 12 Haziran Genel Seçimleri’nin yüzde 87’lik katılımla gerçekleştiğine işaret eden Kaya, seçim sonrası siyasi partilerin TBMM'de yüzde 96'yı aşan temsil oranıyla güçlendiğini söyledi. Halkın özgür iradesiyle seçtiği milletvekillerini kendileri adına TBMM'de hizmet etmek üzere görevlendirdiğini belirten Kaya, “Türkiye'nin gündemini meşgul eden tutuklu milletvekilleri ve yemin krizinin çözüleceği tek demokratik zemin de TBMM'dir. Tüm milletvekili ve siyasi partileri TBMM çatısı altında çözüm aramaya çağırıyoruz. Bazı siyasi partilerin ve milletvekillerinin çözümü sokakta arama gayreti ve yemin krizi çıkarma yönündeki çalışmaları ise millet iradesini doğru okumama veya okuyamamadır. TBMM dışında çözüm aramak demokrasi dışı bir eylem ve milli iradeye saygısızlıktır. MHP yemin ederek görevine başladı. Umarım CHP ve diğer Bağımsız milletvekilleri de mecliste yemin ederek görevine başlayacaklardır. Diğer milletvekillerine gelince yargının verdiği karara uymak zorundadırlar. Protesto ederek sorun çözülmez” diye konuştu.
Mecliste yaşanan yemin krizinin tüm Türkiye’yi etkilediğini savunan Kaya, yemin etmeyen vekillerin durumunu savunmanın mümkün olmadığını kaydetti. Seçimlerde hem AK parti hem de CHP’nin oylarını yükselttiğinin altını çizen Kaya, “Yani mağlup olan kimse yok. Seçimlerin ardından önümüzü net olarak görebileceğimiz 4 yıllık bir süreç oluştu. Ülkemizin kavga ortamına değil; yatırım ve istihdama ihtiyacı var. Bugün dünyada yaşanan gelişmeleri yakinen takip ediyoruz. Yunanistan iflasın eşiğinde, diğerlerinin durumu ortada. Ekonomik olarak iyi bir durumdayken ve 13 Haziran'da her şey netleşmişken böyle bir ortama hiç gerek yoktu. Yaşanan bu kargaşa ortamı sadece siyaseti değil, toplumun her kesimini olumsuz yönde etkiler” şeklinde konuştu.


“HALK ARTIK HUZUR İSTİYOR”
Demokratik ülkelerde muhalefetin olması gerektiğine değinen Kaya, yemin etmeyen vekillerin hiçbir komisyonda görev alamayacağını ve kanun çıkaramayacağına işaret etti. Böyle bir ortamın ancak sıkıntı oluşturabileceğini ifade eden Kaya, şunları söyledi: “Halkımızın seçim sandığında koyduğu irade istikrardır. Halkımız artık huzursuzluk istemiyor. Seçimi kaybedenler, ellerinin arasına kafalarını alarak düşünmelidir. Kendileri ile hesaplaşmalıdır. Bütün problemlerin çözüleceği yer TBMM’dir. Partiler meclise girip yemin etmeli ve meclisi çalışır hale getirmelidir”