Aydın Valiliği’nden düne yapılan meteorolojik uyarının ardından bugün sabah saatlerinde bir anda bastıran sağanak yağmur Aydın’da hayatı olumsuz etkiledi. Yolların dere yatağına döndüğü Aydın’da birçok mahallede logarlar taşarken, yağmura hazırlıksız yakalanan Aydınlılar sırılsıklam ıslanmaktan kurtulamadı.
Sabah saatlerinden itibaren parçalı bulutlu havanın hakim olduğu Aydın’da bir anda bastıran şiddetli yağmur, herkesi hazırlıksız yakaladı. Kısa sürede şiddetini iyice artıran yağmur, Aydın’ın eğimli kesimlerinden taşıdığı maddelerle birlikte şehir merkezindeki sokakları dere yatağına çevirdi. Aydın’ın bazı mahallelerinde logarların taşmasıyla etkisini iyice hissettiren yağmur suları, bazı cadde ve sokaklarda trafiğin kilitlenmesine neden oldu.
Aydın’da şiddetli yağış, ara ara etkisini sürdürürken, Aydın Belediyesi İtfaiye ekipleri de şehir merkezinde mahalle mahalle dolaşıp su basan yerleri tespit etmeye çalışıyor.
Bugün ve yarın ara ara kendisini göstermesi beklenen yağmurun yarın akşam itibariyle Aydın’ı terk edeceği ve hava sıcaklığının da 2 ila 4 derece arasında düşeceği bildirildi.