Daha önce fırıncılar arası rekabetten dolayı 75 Kuruş olan ekmek fiyatları 50 kuruşa kadar düşerken, Ramazan ayı öncesi anlaşan fırıncılar ekmeği 60 kuruşa satmaya başladılar.

Aydın’da uzun bir süredir rekat dolayısıyla bir türlü fiyatlar konusunda anlaşamayan fırıncılar, Ramazan ayı öncesi anlaşarak ekmek fiyatlarını yükselttiler. Bir yıl öncesine kadar Aydın’da 75 kuruşa kadar yükselen ekmek fiyatları fırınlar arası rekabet dolayısıyla bir türlü fiyatlarda birliktelik sağlanamadı. Bazı fırınlar ekmeği 40 Kuruştan satarken, bazı fırınlar ekmeği 50 Kuruşa sattı. Yaklaşık bir yıldır ortalama 50 Kuruştan ekmek satan fırınlar Ramazan ayı öncesi anlaşarak ortak fiyatta anlaştılar.

Bundan sonra 60 Kuruşa ekmek satma konusunda hem fikir olan fırınların bu kararına vatandaş tepki gösterirken, 50 Kuruştan para kazanılmamasına anlam vermediklerini çünkü 40 Kuruşa ekmek satılıp para kazanılabiliyorsa, 50 Kuruşa da para kazanılabileceğini dile getirdiler. Yapılan fiyat artışının ramazan fırsatçılığından başka bir şey olamayacağını dikkat çeken vatandaşlar, fırıncılara tepki gösteriler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, ekmeğe yeni bir zam yapılmadığını belirterek, “Ramazan öncesi ekmeğe yapılan bir zam yok. şuanki fiyatlar bizim 4 ay önce belirlediğimiz ve yürürlüğe koyduğumuz tarife. Bu tarifeyi fırıncılar rekabetten dolayı uygulayamadı. Bugün ise kendi aralarında anlaşarak tarifeyi uygulamaya koydular” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png