İstihdam katkı sağlayacak alanlarda projeye dayalı destek veren KOSGEB’in genel destek programından bu yıl Aydın’da 378 işletme faydalandı. KOSGEB’in istihdam yaratacak alanlarda projesi olan işletmelere destek verdiğini kaydeden Gözen, “Aydın’da 2011 yılında 11 tane kadın, 11 tane erkek Yeni Girişimcilik Desteği’nden, 5 tane işletme ARGE Proje Desteği’nden, 13 tane işletme KOBİ Projesi Desteği’nden, 378 tane işletme Genel Destek Programından faydalandı” dedi.

KOSGEB’in kredi veren bir kuruluş olmadığını da hatırlatan Gözen, “KOSGEB bankalar gibi kredi veren bir kuruluş değil. Bizden kredi almak isteyen işletme bize projesiyle birlikte gelecek. Projesi olmayan işletmeye bizden destek de yok. Onun için KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen işletmeler proje kültürlerini geliştirmek zorunda. Bu yıl Aydın’da KOSGEB desteklerinden faydalanan işletme sayısına bakıldığında ilimizde proje kültürünün yerleşmeye başladığını görüyoruz” diye konuştu.

OLUMLU İKAZ

Gözen, KOSGEB’ten kredi alan işletmelerin aldıkları krediyi nerede kullandıklarını yakından takip ettiklerinin altını çizerek, “Kredi verdiğimiz işletmeleri 3 ayda bir giderek faaliyetlerini denetliyoruz. Bizden aldıkları kredi için hazırladıkları projede ne yazıyor, faaliyet olarak neler yapılıyor bunu sürekli izliyoruz. İşletmede projede belirtilen hususlarda bir aksaklık görürsek eksikliklerini gidermeleri için işletmelere pozitif yönde ikazlarımızı yapıyoruz. Bizim amacımız cezalar vererek işletmelerin üretim faaliyetlerini aksatmalarına neden olmak değil. İstihdamı arttıran işletmeler hata yapsalar bile onları mutlu edeceğiz ki ülke ekonomisine katkı sağlamalarını teşvik edelim” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png