Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) bu projelerin devam ettiği Aydın’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana yaklaşık 21,5 milyon TL kredi desteği verildi.

Aydın’daki Orman Köylülerine Yaklaşık 21,5 Milyon TL Destek

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık Aydın’da da süt sığırcılığı, zeytincilik, süt koyunculuğu ve fenni arıcılık başta olmak üzere birçok alanda orman köylülerine yaklaşık 21,5 milyon TL kredi desteği sağladı. 2003 yılından bu yana toplamda şehirde 1460 aileye destek veren Bakanlık, 2017 yılı için de 170 aileye 2 milyon 100 bin TL destek vermeyi hedefliyor.

Destek Vermeye Devam Edilecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle birçok proje geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ilave istihdam alanları oluşturduklarını ifade etti.
Ayrıca orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu yıl da bu tür projeleri çeşitlendirerek destek vermeye devam edeceklerini belirtti.