Aydın Devlet Hastanesi ve çevresindeki büfe ve kantinlerin kaldırılmasının ardından tekelleşen hastane kantininde hasta ve hasta yakınları sıkıntı yaşamaya başladı. Fiyatların adeta uçtuğu hastane kantininde, piyasanın oldukça üzerinde olan fiyatlar çaresiz durumdaki hasta ve hasta yakınlarının cebini yakıyor.

Aydın devlet hastanesi kantini işletmecilerinin tutumlarını fırsatçılık olarak değerlendiren hasta ve hasta yakınları, tekelleştirilen kantinde fiyatların piyasadan yaklaşık yüzde 100 fazla olduğunu belirttiler.

“ESNAFLIK ANLAYIŞI RAFA KALDIRILMIŞ”

Çoğu hastanın kan ve idrar tahlilleri nedeniyle aç karına gitmek zorunda olduğu Aydın Devlet Hastanesi Kantininde karnını doyurmak zorunda kalan vatandaşlar müşteri gözüyle değil adeta kantinden alışveriş yapmak zorunda olan kişi gözüyle bakılıyor. Hastane kantininden alış veriş yapan hastalardan B.K. isimli kişi “Tahlil nedeniyle hastaneye sabah aç karına gelmek zorunda kalıyoruz. Kantinden aldığımız meyve suyunu içmek için kullanacağımız pet bardağın tanesi hastane kantininde 25 kuruşa satılıyor. İlgililerin bu fırsatçılığa son vermesini bekliyoruz” diye konuştu.

Aydın Belediyesi ve Valiliğin fiyatları denetlemesini isteyen vatandaşların, ya tekelin kaldırılmasını ya da fahiş fiyatların makul seviyeye çekilmesini istediler.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png