Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen yönetmelikler, tebliğler ve genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor.

Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.
Aydın’da Şubat ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikâyetlerinin sayısı 17 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 6’sı çeşitli bankacılık hizmetleri, 10’u ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 3’ü cep telefonu, 2’si oto tamiri ve birer adet klima, bilgisayar, mobilya, yurt ücreti ve elektrik faturası ve bir adet abonelik sözleşmesinden oluştu.
İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığınca Şubat ayı içinde 10 Şubat 2016 ve 24 Şubat 2016 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 14’ü tüketici lehine, 2’si tüketici aleyhine ve 13’ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 29 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı.