Aydın’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tamamlanan ilk iddianamenin görülmesine başlandı. İlk FETÖ davasında 44 sanıklı Didim yapılanması yargılanıyor.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturması kapsamında ilk iddianamesi kabul edilen örgütün Didim yapılanmasının yargılanmasına başlandı. Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma salonlarının yetersiz olması nedeniyle duruşma salonuna dönüştürülen Aydın Gençlik Merkezi Şehit Fethi Sekin Tiyatro ve Konferans Salonunda görülen ilk duruşmaya 44 sanık, sanıkların avukatları ve aileleri katıldı. Dava kapsamında toplanan deliller çok sayıda klasörle mahkeme salonuna taşındı.
Sanıkların Aydın E Tipi Kapalı Cezaevinden duruşma salonuna getirişleri sırasında güzergah ve binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sanıklar duruşma salonuna arka kapıdan alındı. FETÖ/PDY’nin sözde Didim imamı Muharrem S’nin 1 numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede 44 sanık “terör örgütü yöneticiliği ve üyeliği” suçlamasıyla yargılanıyor. Sanıklar hakkında 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.
15 Temmuz darbe kalkışması sonrası firar eden ve Manisa’nın Salihli ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla saklandığı evde yakalanan Muharrem S’nin halen ayrı bir dava nedeniyle Muş’ta tutuklu bulunduğu, Aydın’a getirilebileceği veya Sesli Görüntülü Bilişim Sitemi (SEGBİS) ile ifadesinin alınabileceği öğrenildi.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA