Aydın Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü koordinesinde “e-içişleri” kullanan kurumların personeline, yeni kullanılacak olan modüller ile kullanılan modüllerdeki değişiklikleri hakkında bilgi vermek üzere Aydın İl Özel İdaresi İl Genel Meclis Salonunda hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.Hizmet içi eğitim seminerine Aydın Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Osman Ünlü ve e-içişlerini kullanan kurum çalışanları katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Aydın Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürü Osman Ünlü, “Hepinizin bildiği üzere devletimiz tarafından 2008 yılında başlatılan e-devlet projesi, en az maliyetle, en kolay ve en hızlı şekilde vatandaşımızın memnuniyetini en üst seviyeye çıkarma amacıyla işleme konulmuştur. Bu bağlamda bizlerde zaman zaman gerek sistem ağ alt yapısı ve gerekse e-içişleri projesinde meydana gelen yenilerde sizleri bilgilendirmek için Bakanlığımızın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığınca düzenlenen eğitimlere katılıyoruz. Bu nedenle düzenlemiş olduğumuz eğitim içi hizmet seminerleri ile öğrendiklerimiz sizlerle paylaşmış oluyoruz. 24 Nisan 11 Mayıs 2012 tarihleri arasında Bakanlığımız Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının koordinasyonunda Antalya ilinde yapılan, sistem ağ yapısı ve e-içişleri projesinde meydana gelen yenilikler ve güncellemelerle ilgili bilgileri paylaşma üzere buraya toplanmış bulunuyoruz. Sizlerin sistemle ilgili yaşamış olduğunuz sorunların çözümü ve yeniliklerle ilgili bilgileri arkadaşlarımız birazdan geniş bir sizlere aktaracaklardır” dedi.

Vali Yardımcısı Halil Cavavar da, “E-içişleri hepimizin bildiği üzere yaşayan bir proje gelişen bir projedir. Yaşayan gelişen bir proje olduğu için sürekli projeye yeni modüller ekleniyor, her geçen gün biraz daha derinlik kazanıyor. Proje ilk devreye girdiğinde e-imza, yani sayısal imza yoktu. Daha sonra e-imza devreye girdi sürekli bu şekilde kapsama alanı genişlemeye devam ediyor. Dolaysıyla bizde bir yönüyle her geçen gün e-içişlerinde yeni bir uygulamayı öğrenme durumunda karşı karşıya kalıyoruz. Bu bakımdan zihinsel algılamalarımızı sürekli açık tutmamız gerekiyor. Ve il olarak bizim diğer illerle mukayese edildiği zaman geride kalmamız gerekiyor. Aydın diyoruz, aydınlık şehir diyoruz, Türkiye’nin eğitimde marka şehri diyoruz, Türkiye’nin entelektüel kapasitesi en yüksek illerinden biri diyoruz, bu nedenle e-içişleri projesinde de arzu edilen nokta olmasını istiyoruz. E-içişleri projesini kullanana arkadaşlara bu uygulamalarla ilgili olarak ilimizi hak ettiği noktalara taşımaları gerekiyor, hepimizin böyle bir misyonu olduğuna inanıyorum. Sorumluluğumuzdan dolayı, imkanlarımızı en iyi şekilde kullanmak için bu eğitimleri organize ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Aydın Valiliği Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü personelince kurum çalışanlarına, e-içişleri modülleri hakkında eğitim verdi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png