Aydın’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. yılı nedeniyle Valilik binası önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Ardından resmi geçit töreni için İstasyon Meydanı’na geçildi. Törene Vali Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Jandarma Garnizon Komutanı Tümgenereal Murat Kırkaya, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri Vali Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu ve Tümgeneral Kırkaya’nın Aydın halkı ve tören birliklerini selamlayarak Zafer Bayramını kutlamasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı Jandarma Yarbay Mete Lobut gerçekleştirdi. 30 Ağustos’un çok büyük fedakarlıklarla elde edildiğini belirterek 93. yıldönümü nedeniyle bir arada bulunduklarını belirten Jandarma Yarbay Mete Lobut, "30 Ağustos sadece bir tarih değildir. Bugünün tarihe nam salan bir anlamı vardır. Bugünün heybeti toprağa denize sığmayacak kadar büyüktür. Çünkü bugün bağımsızlık aşkıyla yanan Türk ulusunun Kurtuluş Savaşı’nı kazandığı Sevr Anlaşmasını parçaladığı, Lozan barışını sağladığı ve Cumhuriyetin temeline ilk harcı koyduğu gündür. Bugün de Atatürk devrimlerinin aydınlığında şerefle ölmek kadar şerefle yaşamasını öğrendik. Başta Mustafa Gazi Kemal olmak üzere tüm sıra arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhu şad olsun" dedi.

Tören, Nazilli Mehteran Takımı ve Kuşadası Belediyesi Bando Takımı gösterisiyle son buldu.