19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Aydın Valiliği’ndeki Atatürk Anıtı önünde yapılan törene Vali Erol Ayyıldız, Aydın Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Sevim Esin, Aydın Şehit Aileleri ve Gazileri Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ece, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan yanı sıra daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Törende Vali Ayyıldız, Garnizon Komutanı Kırkaya ile Aydın Şehit Aileleri ve Gaziler Dernekleri’nin Başkanları tarafından Atatürk Anıtına çelen sunuldu. Muharip Gaziler Derneği adına törende bir konuşma yapan Gazi Jandarma Üsteğmen Mehmet Güler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı verilişinin 94. yıldönümü ve Gaziler Günü dolayısıyla bir araya gelmenin gururunu yaşadığını söyledi. Gazi Mehmet Güler "19 Eylül 1921 tarihinde TBMM’de Sakarya Meydan Muharebesi sonrasında Atatürk’e Gazilik ve Mareşallik unvanı verilmiştir o günden sonra bugün Gaziler Günü olarak kabul edilmektedir. Tarihi boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti hiçbir zaman esarete boyun eğmemiştir. Bu nedenle asil bir millet olduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Bu nedenle bir çok şehit ve gazi tarihe adını yazdırmıştır. Kurtuluş Savaşı ve Milli Mücadele dönemi bunun en açık örneğidir. Bugün de yurdun içi ve dış düşmanları elinden gelen her türlü saldırıyı gerçekleştirmektedir ancak şunu bilmeliler ki emellerine asla ulaşamayacaklar" diyerek konuşmasını şair Mithat Cemal Kuntay’ın bilinen ’Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ mısralarıyla noktaladı.
Törenin ardından protokol üyeleri Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret ederken, protokol daha sonra Şehit Aileleri ve Gazilerle birlikte yemek yedi.