3 yıldır Türkiye ve Avrupa’nın birçok ülkesinde yaptıkları inceleme ve gözlemler sonrasında çocukların eğitimine büyük önem veren Aydınlı anne babaların tercih edeceği Lider Okulları, 2017-2018 eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor.

15 dönümlük arazi üzerinde inşaatı hızla devam eden Lider Okulları yerleşkesi, 10 bin metrekarelik bir kampüse sahip olacak.

EĞİTİM ORDUSUYLA ÇALIŞACAK

Lider Okulları bünyesinde yüzü aşkın eğitim emekçisinin olacağı açıklanırken, uygulanacak olan eğitim ve öğretim metodu da projeyi tanıma fırsatı bulan anne babalardan tam not alıyor.

Aydın’a kazandıracakları özel okul projesini Gala Dergisi'ne anlatan Lider Okulları Kurucusu Engin Polat, anne ve babaları heyecanlandıracak açıklamalar yaptı.

AYDIN’DA ÖZEL OKUL KAVRAMINI DEĞİŞTİRECEĞİZ

Lider Okulları, 2000 yılında Aydın’da temeli atılan Lider Eğitim Kurumları ile başlayan bir serüven. Arkadaşlarımızla bu yola çıktığımızda bütün amacımız Aydın’dan Türkiye’ye uzanabilen bir eğitim markasını kurabilmekti. Bize inanan çalışanlarımızla, öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle bunu başardık.

engin-polat,-lider-okullari2.jpg

Bundan sonra olayın ikinci adımı kalıyor. 17 yıl önce ilk gün bunların tohumlarını atmıştık. Dolayısıyla ikinci adım olan okullaşma sürecini başlatmak istedik. 3 yıldır Türkiye genelinde ve Avrupa’nın birçok ülkesindeki projeleri çalışarak Aydın’da bambaşka bir özel okul hazırladık.

Aydın’daki bu özel okul kelimesini aslında altını boşaltılmış olarak görüyoruz. Belki birileri bu cümlemizi haksızlık olarak görebilir. Ama biz eğitim inancına sahip olan eğitim emekçileri olarak, bu kavramın altının Türkiye’de ve Aydın’da boşaltıldığını düşünüyoruz.

LİDER OKULLARI, AYDINLILARI NASIL BİR EĞİTİMLE BULUŞTURACAK

Soyutlanmış özel okul kavramını Aydın’da başlatarak hedefi Türkiye’ye gidecek olan okullaşma süreciyle özel okul kavramını yeniden inşa edeceğiz. Evet, özel okullar ticari işletmelerdir. Fakat eğitimin ticari işletmesi olamazlar. Biz bugün öncelikle buna isyan ederek ailelerimizin ve çocuklarımızın eğitim önceliğini dikkate alarak bu okulu kuruyoruz.

Ailelerimizin artık bir özel okula kayıt yaptırmayı düşündüğünde acaba yemekten, okul elbisesinden, okulun sosyal tesislerinden ne kadar ekstra ücret alacaklar gibi kaygıları var. İşte bu okulun ilk temeli ‘’ailemin ve çocuğumun yanındayım’’ felsefesiyle gidiyor.  Bu açıdan bizim okulumuz bu kaygıları tamamen ortadan kaldırıyor. Özel okullarda rantlaşmanın önüne geçerek rantlaşmayı yıkacağız. Bunu kimle başaracağız? Çağdaş düşünen eğitim gönüllüsü anne ve babalarla yapacağız.

NE GİBİ FARKLI ÖZELLİKLERE SAHİP OLACAK LİDER OKULLARI’NI TERCİH EDENLER?

Lider Okulları, Aydın’dan çıkarak Türkiye’ye yayılacak bir markadır. Biz Türkiye’de bir ilk olarak eğitim modeline göre mimarisi çizilmiş bir okuluz. Biz öncelikle okul öncesi danışmanımız Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vesile hocamızla, ilköğretimden akademisyen hocalarımızla, özel sektörde çok profesyonel proje uzmanlarıyla oturup bir eğitim sistemi ve modeli kurduk. Sonra bu sistem ve model ile hangi fiziksel koşullarda yürüyebileceğini düşündük. Çünkü Türkiye’de insanlar benzinlikte bile okul açıyor. Ama biz önce eğitim modelini kurduk sonra mimarimizi ve yerleşkemizi eğitim modeline göre çizdik.

engin-polat,-lider-okullari1.jpg

Bu düşüncelerimizi mimaride çok ustaca döktüren mimarımız Sayın Cevdet Atik ile bir anlaşma yaptık. Mimarımız aylarca uzmanlarımızdan bizim eğitim modellerimizi dinledi. Dinledikten sonra onların görüşlerine göre ayalarca üzerinde çalışarak bu eğitim mimarisini çıkarttı. Yani bir görsel şovdan öte bir eğitim yuvası mimarisi çizildi. Okulun şekli ve biçimi tamamen çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim almasına yönelik kuruldu. Bu en önemli ayırt edici unsurdur.

LİDER OKULLARI’NI DİĞER OKULLARDAN AYIRACAK ÖZELLİKLER NELERDİR?

 Lider Okulları, Türkiye’de yeni bir model kuruyor. Lider Okulları’nı bir alışveriş merkezi gibi düşünün. Lider Okulları, bir platform. Bu platformun içerisinde hem Türkiye’de hem de Avrupa ve dünyada söz sahibi olmuş, çocuklarımızın geleceğini çizecek olan birçok markayla anlaştık.

Örneğin; sanatçı çocuklar dedik altını boş bırakmadık. Ünlü devlet sanatçılarıyla oluşan bir ekip kuruyoruz. Sporcu çocuklar dedik, Basketbol Federasyon Başkanı olan ve şu an Türkiye’nin en büyük spor okulu olan Hidayet Türkoğlu Spor Okulu ile anlaştık. Basketbol, yüzme ve jimnastik eğitimini bu okulda vereceğiz.

Okul öncesi eğitim çok önemlidir. 4,5 ve 6 yaş çocuklarımız için Dubai merkezli uluslararası yeni modellere göre kurulmuş olan Mathazone Çocuk Okulu’nu getirdik. Anaokulumuz Mathazone Modeliyle işleyecek. Masal tadında matematiği Türkiye’ye yerleştirecek bir okul kurduk.

Dünyanın en büyük dil organizasyonu olan Helen Doron Dil Okulları’nı getirdik. 3 yaştan başlayıp 12 yaşa kadar varan inanılmaz bir modeli var. Çocuklarımız en az iki- üç yıl bizde eğitim aldığında ana dili gibi yabancı dili konuşabilme imkânı olacak.

İlkokulu öğrencilerimiz için de Yaşayarak Öğrenme Sistemi (YÖS) modelini kurduk. İlkokul öğrencilerimiz sınıf ortamında öğrenmiş oldukları kazanımları kampüs alanında özel hazırlanmış etkinlik alanlarında kullanma şansı yakalayacak ve tecrübe edinecek.

Ailelerimizin ortaokul çağında en fazla problem duydukları TEOG Sınavları var. Bu TEOG sınavları için İstanbul ve Aydın’dan çok değerli arkadaşlarımızla beraber TEOG Atölyesi Firmasını kuruyoruz. Bu atölye ile ailelerimiz ortaöğretimde hem bir okula kayıt yaptırmış olacak hem de TEOG Sınavlarına özel olarak hazırlanmış bir laboratuvarda 6,7 ve 8. Sınıflar özel bir eğitime tabi tutulmuş olacaklar.

Önümüzdeki yıllarda bu alt markaların sayısını arttıracağız. Örneğin bir bilim evi getiriyoruz.

Lider Okulları’nda çocuklarımız eğitimin evrensel değerleriyle Türkiye’nin eğitim gerçeklerinin bileşkesine gelecekler. Bize gelirken tamamen bu gerçekle gelsinler. Biz ticari bir okula gidiyoruz korkularını unutsunlar, küçük takıntılara takılmasınlar. Gelsinler biz burada onlara bir eğitim dünyası vereceğiz. Hayallerinin üstünde bir eğitim dünyasıyla karşılaşacaklar.

15 MİLYON TL’LİK YATIRIM

Türkiye sosyal ekonomik ve ticari anlamda bir buhran geçiriyor. Biz bu işe başladığımızda 2001 krizi patlak verdi. Biz dört yatırımcı ortağına bilinçsiz dediler. Bize bugünkü Türkiye’de dolara, faize, arsaya para yatıran kazanıyor dediler. Ama Liderin bu dört ortağı alın terine inanıyor.15 milyon Türk Lirası değerinde bir yatırımı Aydın’a sokuyoruz. Tamamı aydın içinde dönen bir yatırım. Aydın ekonomisinin içerisine girecek. Aydın dışındaki hiçbir firmaya para vermeyeceğiz. Bu yatırım süresi içerisinde bize çok emek sarf eden Üstün İnşaat’a, mimarımız Cevdet Bey’e, inşaat mühendisimiz Selim Ayhan'a ve mimari teknik proje sorumlumuz mimar Adnan Pilge ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İyi ki Aydın’dalar.

Lider Okulları’nın dikkat çeken mimarisinin altında

Cevdet Atik imzası bulunuyor.

Mimar Cevdet Atik’e Lider Okulları projesini sorduk ve nasıl bir duyguyla çalışmalarını tamamladığını öğrendik.

Cevdet Atik, “Böyle büyük, alt yapısı dolu olan bir projenin mimarı sadece bir parçasıdır. Ben tasarım anlamında sıra dışı bir yol takip etmeyi her zaman misyon edinmiş bir insanım. Mimari bir mekân tasarlamak değildir. Bir yaşam tasarlamaktır. Her insan farklı olduğu için her insanın evi de farklıdır. Dolayısıyla her oku lda farklıdır. Birisi bir dikdörtgen prizmadan ibarettir birisi gerçekten yaşam barındırıyordur. Engin Bey’in altını çizdiği markaları tasarıma çevirmek büyük bir keyifti. Tasarımcı ve müşteri bir araya gelmediği sürece tasarım belli bir çizgiyi geçemez. Tasarım anlamında beni bu kadar özgür bırakan bir proje daha yapmadım. Bunun sonucunda çok değerli ve gururlu duyduğum bir proje oluştu. Burası da böyle oluversin dediğimiz hiçbir yer olmadı. Dolayısıyla bu benim gurur duymama yetecek bir kompozisyon oldu” yorumunda bulundu.

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

lider-okullari3.jpg

lider-okullari4.jpg

engin-polat,-lider-okullari.jpg