Aydın Valiliği himayesinde Yeni Asır Gazetesi tarafından düzenlenen "Aydın zirvesi" panelinde tarım, turizm ve jeotermal konuları tartışıldı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Aydın ekonomisinde öne çıkan tarım, turizm ve jeotermalin geleceği tartışıldı.
Aydın Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Aydın Vali Hüseyin Avni Coç, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, bazı ilçe kaymakamları, belediye başkanları, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, oda başkanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Aydın Belediyesi, Aydın Sanayi Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Adnan Menderes Üniversitesi"nin (ADÜ) katkılarıyla düzenlenen panelin oturum başkanlığını İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan yaparken, panele konuşmacı olarak ADÜ Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ekmel Tekintaş, ADÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Eralp Çolakoğlu, Aydın İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Başkanı Gürhan Hurda, MB Holding Ceosu Çetin Atmaca, Sel Group Sera İşletmesi Müdürü Mustafa Külcü ve Aydın Belediye Başkan Yardımcısı Kamil Kaya katıldı.
Toplantıda tarım konusunda seracılık ve meyvecilik ve meyve suyu sanayi ele alınırken, turizm konusunda Aydın"ın turizm potansiyeli ve kültür turizmi, jeotermal konusunda ise jeotermal ile Aydın"ın geleceği ve Aydın"da yapılacak olan jeotermal yatırımları görüşüldü.