AYDINPOST HABER SERVİSİ- İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mürsel Sevindik, Aydınlıların alışveriş yaptıkları ve eğlenecekleri tüm mekanlarda huzurun sağlanabilmesi için çalıştıklarını söyledi. Aydın’da yaşayan herkesin birer sivil polis olduğunu belirten Sevindik, “155 polis imdat hattımıza yapılacak tüm ihbarlar titizlikle değerlendiriliyor. Vatandaşlarımız ve bizler Aydın’da olumsuz bir olay yaşanmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Sevindik ayrıca Aydın Polisi’nin yeni yılda 8 saat çalışacağını müjdeledi.

 Aydın Emniyeti yeni yıl akşamı için özel önlemler aldı. 24 saat esasına göre görev yapan personele ilave olarak personel görevlendirildiğini açıklayan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mürsel Sevindik, duyarlı vatandaşların desteğiyle yeni yıla huzurlu girileceğini söyledi. Sevindik, “Yılbaşı gecesi için vatandaşlarımızın yoğun bulunacağı alanlarda sivil personelimizi görevlendirdik. Oluşabilecek olumsuz olaylara anında müdahale edeceğiz” dedi.


HER VATANDAŞ SİVİL POLİSTİR
 Olaylara zamanında müdahale etmenin en önemli kısmının vatandaş ihbarından kaynaklandığını söyleyen Mürsel Sevindik, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışan polisin en büyük destekçisi de duyarlı vatandaşlarımızdır. Her vatandaş sivil bir polistir. Duyarlı vatandaşlarımız çevrelerinde gördükleri olumsuzlukları 155 polis imdat hattına bildirerek, meydana gelebilecek olayların önüne geçebilirler” dedi. Polisin, ihbar anonsundan sonra yaklaşık 2 dakika içinde olaya müdahale edebilecek donanıma sahip olduğunu anımsatan Sevindik, ihbarı yapan vatandaşların kimlik bilgilerinin gizliliğinin korunduğunu söyledi.


AYDIN POLİSİ 2012’DE DAHA HUZURLU
 Yılbaşı gecesi alınan ek önlemlerle vatandaşın yeni yıla huzurlu girmesini sağlayacaklarını söyleyen Mürsel Sevindik, 2012 yılından itibaren Aydın Polisi’nin Avrupa Birliği standartlarında çalışacağını müjdeledi. Polis memurlarının 12 saat çalıştığını hatırlatan Sevindik, “12 saat çalışma esasından 8 saat çalışma esasına geçiş yapmak için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Polis Merkezlerimiz ve Önleyici Hizmet Birimlerimiz uygulamanın ilk yapılacağı yerler. 8 saat çalışan personel, ailesine daha fazla vakit ayıracak, daha fazla sosyalleşecek ve bu sayede vatandaşla daha iyi ilişkiler kuracak. Ağır çalışma şartları altında çalışan polis, daha fazla dinlenmiş olacağı için olaylara karşı daha sabırlı davranacak” diye konuştu.(Cem ULUCAN)