Efeler Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda gerçekleşen ödül törenine İl Mili Eğitim Müdürü Pervin Töre, Mili Eğitim Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ödül almaya hak kazanan öğrencilerin okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın’da öğrencilerin okuma alışkanlığının arttırılmasına yönelik çalışmaların son hızla devam ettiğini ve velilere yönelik okuma etkinliklerinin arttırılarak devam ettirileceğini belirterek, “İlerleyen dönemlerde Aydın’da okuma kültürünün arttırılmasına yönelik çalışmaların kapsamı genişletilecek. Velilerin katılım oranının arttırılması bizim için büyük önem taşıyor” dedi.

Ödül töreninde ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kademede, öğrenci ve veli olmak üzere iki kategoride gerçekleştirildi. Öğrenci kategorisinde birinci olan öğrencilere 300 TL, ikinci olan öğrencilere 200 TL, üçüncü olan öğrencilere 100 TL para ödülü verildi. Veli kategorisinde birinci olan velilere hafta sonu tatili ödülü, ikinci olan velilere aileleri ile birlikte katılabileceği akşam yemeği, üçüncü olan velilere aileleri ile birlikte katılabilecekleri kahvaltı ödülü takdim edildi.